Необходими продукти:
 
2 с.л. кафява захар сок от 1 лимон500 г диня 1 л студена вода няколко листа босилек  
 
Начин на приготвяне: Включете котлона. В дълбок съд сложете захарта, лимоновия сок и 200 мл вода и ги оставете да се варят около 8-10 минути, докато сместа се сгъсти. След това я оставете да изстине. Настържете динята на ренде или я пюрирайте с помощта на пасатор. В голяма кана или гарафа поставете кубчета лед, добавете сиропа и допълнете с водата. Готовата лимонада се сервира във високи чаши, украсена с листа босилек и парченце диня.
 
Съвет. Ако нямате диня в наличност, можете да я замените с пъпеш. Относно пюрирането – ако не разполагате с пасатор, можете да използвате чопър. В случай, че не харесвате аромата на босилека или не слагайте листата или ги заменете с прясна мента. Не е задължително да сервирате напитката във високи чаши. Може да проявите малко креативност като използвате чаши за мартини или стъклени купички за сладолед.