Междинни избори в Съединените щати днес. Големият залог е контролът върху двете камари на Конгреса. Вотът е за всички 435 членове на Камарата на представителите, за една трета от общо 100 сенатори, губернаторите на 36 щата и три територии, както и няколко хиляди членове на щатски законодателни събрания. В момента републиканците контролират и двете камари на Конгреса, като мнозинството им в Сената е по-крехко. Проучванията не изключват победа за демократите.

Изборите се наричат междинни, тъй като те ще се проведат две години след последните президентски избори и две години преди следващите през 2020 г. Самият Тръмп заяви, че "тези избори са референдум по въпроса за мен". Ето защо през последните дни преди изборите президентът отпътува за Флорида, Джорджия, Мисури, Монтана, Тенеси, Западна Вирджиния, т.е. онези щати, в които позициите на републикански кандидати са уязвими.

Според анкета, проведена от Ен Би Си и Уолстрийт Джърнал в навечерието на гласуването, 46% от американците оценяват положително президентството на Тръмп, 52% му дават отрицателна оценка.