Столичанинът Краси Марков е героят на днешния ден под тепетата. Той работи във фирмата на сина си, а поредната поръчка, която изпълняват го е довела под тепетата. Краси е с вид на отруден българин, а след като заговори скромността му веднага проличава. Но, какво превърна краси в добря пример днес...

По-рано през деня прибралият се от Англия за празниците Петко Манов изгубва портфейла си в близост до IV районно управление. "В портфейла ми имаше огромна сума пари, 4 кредитни и дебитни карти, както и английските ми документи. По някакъв начин е изпаднал от колата. За щастие го е намерил ето този човек", разказва Петко пред репортер на PlovdivGlas.bg, докато с усмивка прегръща приятелски непознатия за него до днес Краси. "Наистина не мога да повярвам, че са останали толкова честни хора. В тази стагнация, в която е българина, с всичките проблеми, които имат живеещите и останали в родината ни... Този човек за мен е герой, който днес ми доказа, че доброто в българина продължава да живее", развълнуван сподели г-н Манов.

 

"Българите трябва да се подкрепяме и да си даваме един на друг добър пример. Само така можем да бъдем горд народ", заяви пък скромно Краси Марков.

 

Предложихме на Краси да оставим телефон на фирмата му в тази статия, за да може доброто да му се върне и да намери повече клиенти, но той скромно отказа. "Засега работа има! Благодаря ви", с безкористност отхвърли предложението ни столичанина.

 

И така след кратката им среща Петко се качи на возилото си и потегли, а Краси се покатери на стълбата опряна в на съседна постройка и продължи работата си!

 

PlovdivGlas.bg поздравява и се гордее с българи като Краси Марков. Желаем му много здраве и късмет!