Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята себе си за жертва на най-мощната кампания за дискредитиране от страна на американските медии в историята, заяви самият той в интервю за телеканала "Фокс нюз", цитиран от ТАСС.

„Говоря за изфабрикувани новини, каквито има доста. Те (медиите) прекрасно разбират за какво говоря и какво именно имам предвид", каза той и посочи като най-ярки примери вестниците "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост", телевизионните компании Си Би Ес , Ен Бе Си и Си Ен Ен. "В историята няма човек, за когото медиите да са публикували толкова нечестни материали, колкото за мене. За каквото и да стане дума, какъвто и позитивен знак или забележително нещо да се спомене, те продължават да пишат в негативен тон".

Тръмп е убеден, че опозиционната Демократическа партия и близки до нея медии "съзнателно публикуват недостоверна информация, за да дискредитират и да делегитимират него самия и неговата администрация".

Той дори публично нарече продемократичните медии „врагове на народа".

Коментирайки незаконното оповестяване от телевизионната компания Ем Ес Ен Би Си на неговата данъчна декларация за 2005 г., той каза: "Нямам понятие къде са я намерили, но са го направили незаконно. Нямат право да притежават такива данни, те не трябва да стават обект на изтичане."

Той обърна внимание и на факта, че в публикуваната му данъчна декларация няма никакви осъдителни подробности.

Тръмп изрази също мнение, че социалните мрежи са поразително и полезно изобретение, което му позволява да довежда своята мисъл без посредници до десетки милиони хора.

Той не скри, че не пише еднолично в своя Тwitter или във Facebook. "Често питам своите помощници какво мислят по един или друг повод. Често и те ме молят да напиша пост по един или друг въпрос, който според тях не е бил достатъчно осветен и коректно разкрит", подчерта той.

/БТА/