"Това управление е идеологическо кръвосмешение. Като едно голямо семейство сте, ама семейство Адамс. Затова за нас извънредните парламентарни избори през април-май нямат алтернатива."

Това настоя от парламентарната трибуна д-р Тунчер Кърджалиев от ДПС по време на дебата за изменение на Изборния кодекс, който предвижда таванът от 35 секции да падне само за страните членки на ЕС и да остане за Турция и всички останали държави извън общността.

Депутатът от движението установи още, че от толкова "адаптивност, повратливост и лъжи" носовете на управляващите не просто пораснали, а нещо повече - лицата им били вече "с плугове и редосеялки".

"Когато един народ е притиснат до земята, става взривоопасно. Имаме изкусни сетива за тези проблеми. Ще използваме мъдростта на нашия избирател, така че никога вече да няма такива сценарии в нашата родина", предупреди докторът от ДПС. Като наблегна на това, че ДПС не е хазартна партия и не блъфира.

Реформаторът Корман Исмаилов обърна внимание на Кърджалиев, че ДПС е в основата на доста проблеми на държавата, включително през подкрепата си за кабинета "Орешарски".

И Мариана Тодорова от АБВ предупреди, че Конституционният съд може да отмени разделянето на страните на такива във и на други - извън ЕС. Партията на Георги Първанов иска 55 секции като таван за всички страни. Заради споровете по кодекса днес парламентът ще работи до 18 ч. Очаквайте подробности.