Легендата на Ливърпул Стивън Джерард пази в рамка трогателно писмо от мениджър на Челси Жозе Моуриньо. Бившият капитан на мърсисайдци го получил от бранителя на „сините” от Лондон Джон Тери на 30 март тази година по време на срещата "Джерард срещу Карагър" на "Анфийлд".

"Това беше един благотворителен мач. Джон Тери беше достатъчно любезен да ми достави писмо. Каза ми да го отворя, защото било изненада", сподели Джерард в предаването The Claire Balding Show на телевизия BT Sport в присъствието на Моуриньо.

"Когато се прибрах у дома отворих писмото и то беше от този приятел тук. Беше наистина много трогателно. Сега писмото е в рамка на видно място в къщата ми. То наистина значи много за мен, защото ме докосна и показва какво той дава на играчите извън терена. Дори на противниковите футболисти. Дори когато става дума за футболист, който му е отказал два-три пъти", допълни 35-годишният бивш английски национал, който играе за американския Лос Анджелис Галакси.

Жозе Моуриньо винаги е бил голя фен на Джерард и е искал да го привлече в отборите, които е водил, но халфът оставаше верен на Ливърпул.