Контролът на ГКПП Кулата-Промахон е неконтролируем. Напрежението надделя тази сутрин, когато четирима шофьори на камиони с български регистрация преминаха от българска страна границата, изведнъж натискайки педала на газта. Те преминаха разстояние от два километра от мястото, където са били паркирани до границата, чупейки защитните бариери. Същото се опита на направи и друг пети по ред шофьор, но бе спрян от гръцката полиция своевременно, съобщава "Български новини".

Земеделците обясниха за гръцките медии, че шофьорите са преминали с много голяма скорост и на косъм са избегнати наранявания на хора. Очевидно водачите търсят свой начин да преминат блокадата на границата, която продължава втора седмица.

В същото време от МВР съобщиха, че в 10 часа е спряно преминаването на всички видове автомобили през ГКПП Илинден – Ексохи заради стачни действия преди гръцкия пункт. По неофициална информация, получена от гръцки служители, между 15 и 17 часа ще бъдат пропускани леки коли и автобуси, след 17 часа движението на всички превозни средства отново ще бъде преустановено до 22 часа.
През ГКПП Кулата – Промахон преминават само леки коли и автобуси.

Трафикът през останалите пунктове на българо-гръцката граница засега е нормален.