Адвокат Емилия Недева обяви, че ще оспорва избора на Стефан Левашки за председател на пловдивската колегия. Правозащитничката пусна неочаквано съобщение във фейсбук групата Адвокатска колегия - Пловдив с текст: "Уважаеми колеги, законността и честността на изборите за органи на колегията са от първостепенно значение за нейното бъдеще и за авторитета на председателя. При организацията и и провеждането на изборите ни обаче бяха допуснати множество съществени нарушения на правилата – от съставянето на избирателния списък, през начина на провеждането на гласуването, до преброяването на гласовете и отчитането на резултата. Затова реших да подам жалба. Интересите на адвокатурата изискват новоизбраните органи да бъдат сформирани в резултат на законосъобразен вот."

Стефан Левашки беше избран за председател на Адвокатската колегия Пловдив с преднина от 18 гласа след инфарктно гласуване миналата неделя. Този уикенд изборът за ръководни органи продължи с балотажи за членовете на Дисциплинарен съд, Контролен съвет и т.н.
Според процедурата Емилия Недева може да оспорва вота пред Висшия адвокатски съвет, чийто член самата тя бе до декември м. г. На втора инстанция вотът подлежи на обжалване пред ВКС. Срокът за обжалване изтича във вторник./Марица.бг