Подобрение в здравословното състояние на Иван Евстатиев няма от последните 24 часа, съобщи за Марица.бг д-р Дора Шопова, зам.директор на Областната болница в Пазарджик, където бившият градоначалник на Стрелча и Пазарджик беше приет за прекаран инсулт. От сутринта са му взети кръвни изследвания, които ще бъдат готови в ранния следобед.

Екскметът продължава да отказва да разговаря с медиците. Предстои му днес консултация с психиатър. Нужна е, защото Евстатиев по никакъв начин не помага за лечението си и липсата на комуникация с пациента не е в полза на грижите, които персоналът в лечебното заведение полага за неговото лечение.

Обвиненият в изнасилване на непълнолетна Иван Евстатиев беше приет в Областната болница в петък вечерта. Той постъпи в "Неврология", където установили, че има исхемичен инсулт в лява хемисфера. До помощта на медицинските екипи се стигна, след като надзирателите в ареста, където е задържан обвиняемият, забелязали, че той провлачва десните си крайници и се движи изключително трудно.

Вече една седмица бившият градоначалник отказва всякаква комуникация, дори със защитата си, която има за цел да го оправдае в съда. Заради рязко влошеното здравословно състояние на Евстатиев, адвокат Ташкена Колчева внесе вчера искане за измяна на мярката за неотклонение с по-лека. Ако желанието й бъде уважено от съда, обвиняемият ще мине на парична гаранция или домашен арест.