Снимка на Sportal

Пловдивчанин бе глобен с 300 лева по време на мач в града под тепетата, защото пиел бира. Ловък трик пред съда обаче отърва запалянкото. Наредбата за осигуряване на обществения ред в Пловдив е може би една от най-строгите в цялата страна. Пиенето на нискоалкохолни напитки, като бира и сайдер, на обществени места или мероприятия, е строго забранено. Нарушителите се наказват със солен акт.

Така и с пловдивчанин, отишъл да подкрепи любимия си отбор на базата в Коматево. Още преди да влезе на стадиона той е бил спрян за проверка от общински служител, следящ реда по време на двубоя. Последният помолил запалянкото да хвърли бирата, но той отказал и се наложило да му бъде съставен акт за нарушаване на обществения ред. Санкцията била 300 лева.

Глобеният пловдивчанин веднага атакувал наказателното постановление в съда. Той заявил в мотивите си, че неправомерно е бил санкциониран. Пловдивчанинът признал, че е консумирал бира, но заявил, че напитката била с 0,0% алкохолно съдържание. В акта било записано единствено, че е употребявана алкохолна напитка / бира/. Не е записано обаче какъв е процентът алкохолно съдържание на употребяваната от запалянкото напитка и не се установява по какъв начин държавният служител се е уверил, че изобщо се е употребявал алкохолен продукт.

Нещо повече – по време на заседанието, актосъставителят изрично заявява, че изобщо не е видял какво е отразеното върху бирената опаковка алкохолно съдържание. Именно и поради това, съществува неяснота как точно той, а и наказващият орган са дефинирали употребяваната от нарушителя напитка като алкохолна бира.

Поради тези неяснота, пловдивчанинът се отървал от глобата. Районният съд отмени преди дни наказателното постановление. Решението на магистратите подлежи на обжалване.

trafficnews.bg

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.