Георги Котларов, в чиято ферма край Устина стана голямо меле рано тази сутрин, работи като инкасатор към ВиК. Това съобщи репортер на Марица.бг от мястото на кървавия инцидент. Освен това Георги си падал много по спортните коне и самият той отглеждал няколко такива. Той много се страхувал някой да не му ги открадне и пазел фермата си като зеницата на окото си.

Фермерът бил и страстен ловец. Хората от Устина предполага, че стрелбата е станала именно с притежаваната ловна пушка на Георги.

Както съобщихме рано тази сутрин, бой и изстрели са ехтели тази ной между Кричим и Устина. Равносметката е един убит, друг с опасност за живота, защото е с тежка огнестрелна рана в корема, и още два с по-леки наранявания. Окръжна прокуратура съобщи за случая, но информира само за двама пострадали, и то от побой.

Простреляният и смлян от бой мъж от мелето край Устина е в безсъзнание, в шоково състояние и обезобразен и с опасност за живота.  Счупени са черепът, носът и краката му. Има тежко огнестрелно нараняване на тънките черва. Преведен е в УМБАЛ „Свети Георги” около 10 часа тази сутрин. Специалистите са изрязали част от червата и са обвладели кръвоизлиза. Оттук нататък пострадалият мъж ще бъде настанен в клиниката по анестезиология и интензивно лечение /КАИЛ/, а след това ще го поемат лекарите от лицево-челюстна хирургия, от клиниката по уши-нос-гърло и ортопедите.

Единият от другите двама пострадали е настанен в клиниката по неврохирургия с черепно-мозъчна травма, а другият – с контузия на главата във Втора хирургия.