2016 година се очертава като невероятно вълнуваща за геймърите, които нямат търпение да видят любимите си игри, превърнати във филми. Тази година на голям екран, освен фентъзи приключението “Warcraft” ще видим и класиката “Assasin’s Creed” („Орденът на наемните убийци”).Продуцент и изпълнител на главната роля ще бъде номинираният два пъти за „Оскар” Майкъл Фасбендър. На помощ той е взел част от екипа на филма „Макбет”, където отново направи блестящо представяне – актрисата Марион Котияр и режисьора Джъстин Кърцъл.

В “Assasin’s Creed” се разказва историята на затворник, който участва в ескперимент, използващ неговото ДНК, за да се върне назад във времето и да възкреси спомените на предците си. Цялото упражнение се прави, за да бъде открит един много важен артефакт.

В интервю за „Емпайър” Фасбендър обясни откъде е получил вдъхновение за визията на филма: „Постоянно си мислех за „Матрицата”, когато се захванах с това. Идеята за паметта на ДНК го поставя високо над традиционния фентъзи жанр, защото има нещо, в което аудиторията наистина може да повярва. Пътешествието става толкова по-извисено, защото сте „на борда” по различен начин”.

„Много малко ще бъде използван зеленият екран, което е доста необичайно за тези филми. Имаме много каскадьори, които скачат от покривите във Валета. Каскадьорът Демиън Уолтърс прави скок от 37 метра без обезопасително въже, върху торба, невероятно е да се види”, разказа още Фасбендър.