ГАБРОВЕЦ ОТИВА НА ПОЧИВКА НА МОРЕ. ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН СЕ СЛУЧИЛ ДЪЖДОВЕН И ДА РАЗСЕЕ ЛОШОТО СИ НАСТРОЕНИЕ РЕШИЛ ДА ПОСЕТИ ЦИРКА, КОЙТО БИЛ ТАМ ОТ СЕДМИЦА. ЦИРК КАТО ЦИРК, НО НАКРАЯ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО НА МАНЕЖА ИЗЛЯЗЪЛ ДРЕСЬОРЪТ НА СЛОНА И ОБЯВИЛ, ЧЕ КОЙТО НАКАРА СЛОНА ДА ЗАСТАНЕ НА ЗАДНИТЕ СИ КРАКА И ВДИГНЕ ПРЕДНИТЕ ЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ 1500$.
СЛЕД КРАТЪК РАЗМИСЪЛ, НА МАНЕЖА ИЗЛЯЗЪЛ НАШИЯТ ЧОВЕК.
-КАКВО ТИ Е НУЖНО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НОМЕРА?-ЗАПИТАЛ ТРЕНЬОРЪТ.
-НИЩО, ОСВЕН КРИВА ЛОПАТА, ДА СЕ ЗАГАСЯТ ЛАМПИТЕ И ОРКЕСТЪРЪТ ДА СВИРИ ТУШ /БАРАБАНИСТА ДА БАРАБАНИ ЛЕКО /.
С ИРОНИЧНА УСМИВКА НА ЛИЦЕТО, ТОЙ МУ ИЗПЪЛНИЛ ЖЕЛАНИЕТО, НО В МОМЕНТА НА ЗАГАСВАНЕ НА ЛАМПИТЕ СЕ ЧУЛ СТРАХОВИТИЯ РЕВ НА СЛОНА. ВКЛЮЧИЛИ ОСВЕТЛЕНИЕТО И ГЛЕДАТ: СЛОНЪТ СЕДНАЛ НА ЗАДНИТЕ СИ КРАКА И ВДИГНАЛ ПРЕДНИТЕ. ДРЕСЬОРЪТ ПОЗЕЛЕНЯЛ ОТ ЯД, ИЗСЛУШАЛ ДЪЛГИТЕ АПЛОДИСМЕНТИ НА ПРИСЪСТВАЩИТЕ И ЩЕ НЕЩЕ СЕ РАЗДЕЛИЛ С 1500$. НА ДРУГИЯТ ДЕН ЧОВЕКЪТ СЕ ПРИБРАЛ В ГАБРОВО, НО ЗА ХУБАВО ИЛИ ЛОШО И ЦИРКА И ТОЙ СЛЕД НЕГО, СЕ НАСТАНИЛ ТАМ. НА ПОСЛЕДНОТО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ, НАШИЯТ ЧОВЕК ОТИШЪЛ ОТНОВО И НЕ СБЪРКАЛ. НА КРАЯ НА ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО ДРЕСЬОРА НА СЛОНА ОТНОВО ИЗЛЯЗЪЛ И ОБЯВИЛ, ЧЕ КОЙТО НАКАРА СЛОНА ДА "КАЖЕ" С ГЛАВА НА БЪЛГАРСКИ "ДА" И "НЕ", ЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДА ОТ 1500$. ОЩЕ С НАДИГАНЕТО СИ ОТ МЯСТОТО НА НАШИЯТ ГЕРОЙ, ДРЕСЬОРА ИЗТРЪПНАЛ ЦЕЛИЯ, НО С НАДЕЖДА ТОЗИ ПЪТ ДА СЕ ПРОВАЛИ, ОТНОВО С ПРИСЪЩАТА СИ ЛИЦЕМЕРНА УСМИВКА ГО ПОПИТАЛ КАКВО МУ Е НУЖНО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НОМЕРА.
-АБСОЛЮТНО НИЩО, ОСВЕН ДВУКРАКА СТЪЛБА- ОТГОВОРИЛ СМЕЛЧАГАТА.
КАЧИЛ СЕ НА СТЪЛБАТА И ПРОШЕПНАЛ НЕЩО В УХОТО НА СЛОНА, ПРИ КОЕТО СЪЩИЯТ ЗАКЛАТИЛ СТРАНИЧНО ГЛАВА В ЗНАК НА СЪГЛАСИЕ. ПРОШЕПНАЛ МУ ДРУГО, И СЛОНА Я ЗАКЛАТИЛ НАПРЕД И НАЗАД, В ЗНАК НА ОТРИЦАНИЕ, ПРИ КОЕТО ЦЯЛАТА ЗАЛА “ИЗРИГНАЛА” В АПЛОДИСМЕНТИ.
ПРИ РАЗДЯЛАТА СИ СЪС СЛЕДВАЩИТЕ 1500$, ДРЕСЬОРЪТ ГО ПОПИТАЛ КАК ОT ДВА ОПИТА, БЕЗ ДА ПОЗНАВА ЖИВОТНОТО И ДА ИМА ОПИТ В ДРЕСУРАТА, ТОЙ Е УСПЯН ОТ РАЗ.
-ДАЙ 15000$ И ЩЕ ТИ КАЖА-БИЛ ОТГОВОРЪТ.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО МУ СЕ ВИДЯЛА ПОИСКАНАТА СУМА, НО ВЕЧЕ РАЗДЕЛИЛ СЕ С 3000$, А И С НАДЕЖДАТА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОВА ПОНАТАТЪК В КАРИЕРАТА СИ, СЕ СЪГЛАСИЛ.
ПРИБИРАЙКИ ПАРИТЕ, ЩАСТЛИВЕЦА МУ КАЗАЛ:
-СЛУШАЙ БЕ МОЙ ЧОВЕК. И ТЕБ ТА ТЕ УДАРЯТ С ВСЕ СИЛА С ЛОПАТА В Т*ШАЦИТЕ И ТИ ЩЕ СЕДНЕШ НА ЗАДНИТЕ СИ И ЩЕ ВДИГНЕШ ПРЕДНИТЕ КРАКА.
ЗАМИСЛЕН, ЕДВА ПРОМЪЛВИЛ:
-АМИ ПРЕДИ МАЛКО? НИЕ ИДВАМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ. ТОЙ ПОЧТИ НЕ Е ЧУВАЛ БУЛГАРСКА РЕЧ, А ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА МИМИКИ И ЖЕСТОВЕ. КАК УСПЯ?
-МНОГО ПО-ЛЕСНО ОТ ПЪРВИЯТ ПЪТ.- ОТГОВОРИЛ ЧЕШИТА. ПРОСТО ГО ПОПИТАХ ДАЛИ МЕ ПОЗНАВА. КАТО ПОТВЪРДИ, ГО ПОПИТАХ ДА ОТИВАМ ЛИ ЗА ЛОПАТАТА.