Мис Плеймейт 2016 Ася Капчикова направи на пух и прах пластичния хирург д-р Ангел Енчев. Тя е първата, която смело се изправи пред високоплатения доктор и без притеснение разкри мръсните му задкулисни игрички в предаването на нейната колежка по титла – Николета Лозанова.

Тази година по традиция победителката в конкурса получи лек автомобил, както и ваучер на стойност 10 000 лева от клиниката на д-р Енчев.

Провъзгласената за победителка Капчикова реши да дари тази интервенция на жена, която наистина има нужда от тази операция. За тази цел тя основа кампания, която кръсти „Дарявам женственост”, за да открие жена, която е претърпяла мастектомия вследствие на рак на гърдата.

Авторът на лозунгите „Красотата е мисия” и „Красотата е симетрия” започва да отбягва срещите си с Капчикова под претекста, че е много зает в момента.

След тримесечно преследване д-р Енчев отделил 10 минути на победителката в конкурса, в който той, като един от спонсорите, й подарява силикон. Какво се случва обаче? Ангел Енчев

категорично отхвърля благотворителната кампания

на плеймейтката, изтъквайки, че ще са нужни много повече пари за такава манипулация. Да оставим настрана желанието на Ася да подарява ваучера си, който впоследствие се оказва персонален и без право на преотстъпване. Наградата й от 10 000 лева за нови цици е по-скоро ПР ход на въпросния доктор. Тя разбира, че въпросните пари от ваучера стигали едва да се покрият разходите по труда на хирурга, а за самите импланти трябва да брои от джоба си още 4 бона. „Да оставим дарителската кампания настрана. Ами, ако аз исках да си сложа силикон, значи трябваше да дойда при вас, да изкарам още едни 4000 лева и чак тогава да си получа наградата?”, пита риторично плеймейтката.

Известният доктор оценява труда си по поставяне на силиконови цици на 10 хилядарки. Из форумите се водят люти дискусии и се разбира, че дори в чужбина слагането на силикон не струва толкова, колкото родният специалист се е оценил. Кратка проверка в сайта на клиниката на доктора показва, че

един имплант струва от порядъка на 3000-3700 евро

И макар ценоразписът за всички услуги да е в евро, накрая сумата се заплаща в лева по курса за деня на конкретна банка. В тази сума се включват естетически процедури и манипулации, всички необходими услуги и консумативи за извършване на желаната операция – болничен престой, анестезия, превръзки, контролни прегледи и дори рум сервис.

И какво се оказва – Ася трябва да си плати „безплатния” силикон. По този начин д-р Енчев всяка година на конкурса си намира потенциални клиентки, уж дарявайки им безплатна интервенция, а всъщност дори печели после от тях. От страх девойките мълчат и не смеят да се оплачат, тъй като Енчев е един от спонсорите на конкурса, който всяка година възпроизвежда нови златотърсачки.

Известният пластичен хирург се закани да подведе под съдебна отговорност недоволната плеймейтка. Той твърди, че тя му е уронила престижа, който гради толкова години. С телевизионното си интервю в предаването на Николета Лозанова, половинката на рапъра Криско даде да се разбере що за стока е Ангел Енчев и колко всъщност струва неговата благотворителност.

Наши източници пък издадоха, че Капчикова е била помолена лично от Николета Лозанова да разкрие истината относно фалшивите награди, които се дават на конкурса. По непотвърдена информация между бившата на Божинов и пластичния хирург има напрежение. То се породило, след като докторът участва в предаване по Би Ти Ви и рубриката „Топ 10 на българските метаморфози” „хвърли” не особено ласкави думи за най-известната плеймейтка до момента. В национален ефир той си позволи да коментира Лозанова с думите: „Точно с какво е известна в момента не мога да се сетя”. Това вбесило красавицата, която през годините също е била негов клиент, но в последно време предпочита да ползва услугите на специалистите в Турция.

Златка Димитрова пък отново се нагърби със задачата да защитава тези, от които вади дивиденти. „Нападките срещу д-р Енчев са чиста проба реклама. Ако е искала да помогне на онкоболна, нямаше нужда да вдига толкова шум и да набърква странични лица в уж благородна кауза.

Ваучерът, който е получила от д-р Енчев, е за услуга. Това й е било подчертано. Освен това е персонален и не може да бъде предоставян току-така. Не е вярно, че имплантите на пазара вървят по 1000-1500 лева. Числата са същите, но в евро. Не е зле информацията, преди да се изстреля в пространството, да се провери. Това, че има лекари, които

използват ниско качество материали

е друга тема. Д-р Ангел Енчев е изключителен професионалист. Страшно доволна съм от двете интервенции, за които съм му се доверила. Ася Капчикова навсякъде тръби, че е най-естествената плеймейтка в историята на конкурса у нас. Когато аз се явих, нямах дори един фалшив косъм в косата си. Ако иска да се докаже като различна от болшинството, не мисля, че начинът е да хвърля кал в лицата на други хора”, категорична е Черната Златка, която наскоро коригира носа си при Енчев.

Половинката на Криско си спечели симпатиите на хората в социалните мрежи, които не спират да я подкрепят. „Ася Капчикова няма доходите на пластичен хирург, но се отказва от връчената й награда в полза на онкоболна жена. В момента имаме два лагера – на едно момиче от средната класа, борещо се за една онкоболна жена, и от другата страна един виден бизнесмен, опитващ се да избяга от обещаното”, пише възмутен потребител в Интернет.

Приятели на Капчикова в социалните мрежи искат да създадат дарителска сметка и да съберат нужната сума за обещаната кауза. Всички са категорични, че целият този скандал ще се отрази негативно на бизнеса на д-р Енчев. „Заради едни 4000 лева става за смях и провали бизнеса си.

То пък не може само да лапаш. Ей, наяждане няма този човек”, са само част от негативните коментари, насочени към хирурга. Разбира се, има и такива, които застават зад гърба му и обявиха Капчикова за некомпетентна и неграмотна. „Вашата мисия е да правите жените по-здрави и красиви, а не по-умни. Въпросната госпожица има нужда от уроци по граматика и лексика”, твърдят от лагера на Енчев.

Стоян ИВАНОВ