През юли всички 193 държави-членки на ООН, с изключение на САЩ, които се оттеглиха миналата година, одобриха Пакт за миграцията. Документът беше посрещнат на нож от много страни в Европа - Унгария, Полша и Австрия категорично отказаха неговото подписване и изразиха опасения, че пактът може да ограничи суверенитета. В България съдържанието на Глобалния пакт за миграция не е познато, а за официалната позиция на страната ни не може да се каже повече от дежурното изчакване да застанем зад такава на ЕС.

Интервю на Ивайло Атанасов

Г-н Марков, вие три години яростно атакувахте политиката на Меркел и излязохте прав – тя си отива. Как ще коментирате новата сага с пакта на ООН за глобалната миграция, който трябва да се подпише на 10-11 декември в град Маракеш, Мароко?

Глобалният пакт на ООН за миграцията е лудост и цинизъм. Той е зловещ, защото е гавра с жертвите в Европа от политиката на миграцията на ножа.

Пактът нарича миграцията ИЗТОЧНИК НА БЛАГОДЕНСТВИЕ И ПОСТОЯННО РАЗВИТИЕ НА СВЕТА, А ПРАВИТЕЛСТВАТА СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ФОРМИРАТ ПЪТИЩА ЗА РЕДОВНА МИГРАЦИЯ. Безсрамие! Миграцията на отворени врати в Европа доведе до масово избиване на християни, включително и малолетни и почерни хиляди семейства: да си спомним град Кандел, Германия, как бе заклана на площада малолетната Мия, защото не иска секс с афганистанеца-мигрант Абдулла; Висбаден, където беше изнасилена и удушена малолетната Сюзан от иракчани; Кемниц, Германия, където мигранти на местен фестивал заклаха млад германец; Кьотен, където трима афганци мигранти убиха с токовете на обувките си германско момче, премазвайки главата му; Рим, където сенегалци изнасилиха и убиха малолетна; Равенсбург, Германия, където насред бял ден афганистанец закла трима минувачи; Фрайбург, където седем сирийци седем дни изнасилваха момиче; Берлин, където на Коледа камион, управляван от мигранти прегази десетки християни на най-светлия християнски празник; Барселона, където също прегазиха хора на улицата; поголовните разстрели във Франция.

Вътрешният министър Жерар Колон подаде оставка заявявайки, че вече освен френска, има и ислямска нация и не ги делят девет планини от гражданска война.

След тази черна хроника, шефът на ООН си позволи да нарече миграцията ПОЛОЖИТЕЛЕН ГЛОБАЛЕН ФЕНОМЕН, а чичковците и лелките в ООН ръкопляскат. Пляскат на гробовете на жертвите. Позор!

Всъщност пактът е наречен глобален, но на практика засяга Европа.

Разбира се. Европейците не са тръгнали към Близкия изток, черна Африка и Азия, а ордите идват към Стария континент. Има и един латино керван, който Сорос изпрати предизборно на Тръмп в САЩ. Майка му на Гутериш била гледана от мигранти и той затова ги обичал. Ами да си ги вземе в Португалия! България 1300 години си гледа БЪЛГАРСКАТА МАЙКА ЮНАШКА. Да пази Господ мигранти с ножове да гледат родителите ни.

ООН провежда нов вариант на плана Сорос, който 2015 година в шест точки предложи Европа годишно да приема по 1 млн. мигранти, докато ликвидира християнския й характер. Неслучайно вече в Белгия коледните празници ще се наричат зимни, като при комунизма – дядо Мраз вместо дядо Коледа. Неслучайно се разбива традиционното семейство. ООН трябва да си посипе главата с пепел, защото не спря Меркел: "Елате, ще се справим”, каза тя. Те дойдоха и тя не се справи. Ерата "Меркел” свърши, а ерата "Макрон” също свърши, но преди да е започнала. Вчера френксите агенции признават, че льо Пен му води с 21% на 19%. Ами как не – той нарича Орбан и Салвини проказа, а проказа всъщност са милионите мигранти, които минават незаконно границите на европейските страни.

Тръмп и Орбан отказаха пакта. Последваха ги още острани, а ние?

Шапка свалям на Тръмп, който изобщо отказа да ги слуша тези в ООН, защото пактът нарушава суверинитета на САЩ. Големият началник, без чиято армия Европа е със свалени гащи, при посещение в Лондон се обърна към западните псевдолидери с послание, че погубват християнската култура в Европа и създават среда на престъпност. Орбан посочи, че пактът е злокобен и създава правното понятие „право на миграция”, което никога не е съществувало и на практика поощрява миграция. Последва ги Австрия, Чехия, Полша, Хърватия и Словения. Идва ред на Италия, Словакия, Дания... Себастиан Курц, който председателства Съвета на ЕС, даде заедно с вицето си Щрахе забележителна пресконференция и заяви, че няма да отиде в Маракеш и няма да подпише пакта. Направи 28 бележки по него и каза, че Австрия няма да приеме бежанци поради бедност и климатични промени, както повелява пактът.

Хърватската президентка е в стрес. С очите си видях по унгарската телевизия как стотици мигранти, събрали се в Бихач в Босна и Херцеговина атакуваха с камъни и прътове хърватските граничари. Къде е армията си казах!

На 3 януари предупредих Борисов, че е жестоко подведен за Истанбулската конвенция. Излязох прав. Лоялността и уважението ми към него налага да кажа, че правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси. Непрекъснато дуднем, че сме парламентарна република, но това важи не само за президента, а и за правителството. Заобикалянето на парламента ще е нарушение на Конституцията, защото пактът не е международен договор и не подлежи на последваща ратификация от парламента, затова е необходим превантивен контрол и КОЛЕДЕН ПРЕДЗИБОРЕН ПОДАРЪК НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА. Аз няма да дам гласа си за пакта на ООН.