"Не е извършил никакви престъпления и не е ръководил никаква група и все още в тази държава всеки е невинен до доказване на противното", Това заяви бившият зам.- главен прокурор Николай Кокинов, който защитава обвинения вече бивш шеф на ДАБЧ Петър Харалампиев. Той заяви, че в групата влизат секретаря на Харалампиев, сърбин и една дама, която има за преводи и легализация.

Прокуратурата е изградила схема, която е разпитала зам.-председателят и въпросният Стойчев. Кокинов е категоричен, че Харалампиев пари няма, дори личен автомобил нямал, единствено имал кредити.

По думите на защитника на бившия шеф на ДАБЧ, според обвинението през ноември миналата година Харалампиев е получил 5 хиляди лева от лицето Стойчев, който свидетелствал, но адвокатът е сигурен, че пари не били намерени и нямало достатъчно доказателства.

Кокинов се зарече, че ако се представят доказателствата до този момент, Харалампиев няма да получи осъдителна присъда. До този момент тези, които обвинявали бившия шеф на ДАБЧ били заместникът на Харалампиев, който днес е седнал в стола му и въпросният Стойчев, съпруг на украинска естрадна певица.

По делото за катастрофата на "Тракия" и неговата подопечна, Кокинов заяви, че няма развитие по делото, а жената опитвала да продължи живота си.