Бившата синоптичка Деси Банова и експрезидентът Росен Плевнелиев се местят да живеят в Щатите. Близки до семейството разриха, че бившият държавен глава е получил неустоимо предложение от “Американската търговска палата“ за висок пост. Плевнелиеви дори вече се оглеждат за жилище във Вашингтон, което да е достатъчно просторно за четирите им деца.

Първоначално смятат да заминат заедно с бебето Йоан, а след като се установят, да вземат при тях и дъщерята на Деси – Йоана, която известно време ще живее с баба си. На гости ще им идват и двамата синове на Росен от Юлияна – Асен и Павел.

Като член на борда на директорите на “Американска търговска камара“ у нас Плевнелиев отдавна таял надежди да бъде избран за изпълнителен директор, но миналата година постът бе зает от Петър Иванов. Затова и когато получил покана директно от Вашингтон, не се поколебал и за миг да приеме предложението. Засега не се знае с какво ще се занимава Деси в Щатите.

Последната й месторабота бе в Нова тв като водеща на рубриката “Истории на успеха“, където се задържа няколко месеца, преди да излезе по майчинство. “Деси е била единствено репортер и водеща и е кристално ясно, че няма да успее да се реализира в Щатите. Така или иначе, със заплатата на съпруга си едва ли ще й се налага да работи“, коментират нейни колеги.

По-скоро бившата синоптичка ще се отдаде на грижите за децата, чиито брой ще расте правопропорционално на заплатата на Плевнелиев. Двамата се зарекоха след Йоан да имат поне още двама общи наследници, като още от догодина усилено ще работят за момиче.

Междувременно излязоха и любопитни подробности около бракоразводното дело на Плевнелиев с Юлияна. Оказва се, че двамата са разделили не само имотите си поравно, но и грижите за децата.

Определен е строг график, според който Асен и Павел ще живеят при баща си всяка първа и трета седмица от месеца, а всяка втора и четвърта – при Юлияна. Родителите ще се редуват и по време на училищните ваканции. Издръжката също се поделя поравно – както Росен, така и Юлияна трябва да плащат всеки месец по 500 лева за всяко от децата