Мениджърът на Челси Гуус Хидинк заяви, че Алешандре Пато се нуждае от няколко седмици, за да навлезе в по-оптимално физическо състояние и да може да направи своя дебют за лондончани. Кариоката премина на "Стамфорд Бридж" под наем до края на сезона от Коринтианс, но не е играл от края на ноември и холандецът не иска да прибързва с включването му в игра.
"Като цяло мога да кажа, че все едно Пато е в своята предсезонна подготовка с Челси, макар кампанията да е в разгара си. Направихме му специален план за подготовка“, коментира Хидинк.
„Той трябва да достигне до оптималното си физическо ниво и няма да ми бъде на линия в предстоящите няколко мача със сигурност", добави мениджърът на Челси.
"Ще изчакаме обаче Алешандре да бъде напълно готов преди да го използваме. Висшата лига е много труден шампионат и не бихме искали да рискуваме, да се контузи. Знаем, че той е изключително добър в технически аспект и има амбицията да се върне в големия футбол. Той обаче се нуждае от по-добра физическа форма, за да успее в шампионат като английския. Последният му мач е бил през ноември, а след това е имал дълга пауза", каза още Гуус Хидинк. 
Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS Коментирай