Актрисата Ева Лонгория изрази подкрепата си към Хилари Клинтън, като остро разкритикува опонента й Доналд Тръмп по време на националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия, където се очаква официално да бъде издигната кандидатурата на Клинтън за президент на САЩ, съобщава БГНЕС."Отчаяната съпруга" се позова на семейната си история, за да разбие Тръмп.

"Ако познавате добре историята, тогава знаете, че Тексас бе част от Мексико... Ние никога не сме минавали границата, а границата мина през нас. Днес, когато Доналд Тръмп ни определя като престъпници, той обижда американските семейства. Баща ми не е престъпник и нарушител на закона, той е американски ветеран. Когато Тръмп се подиграва с журналистите инвалиди, той се подиграва със сестра ми Лиза и много други като нея. Когато казва, че една работеща съпруга е нещо опасно, той не обижда само мен, но обижда и майка ми, която три десетилетия работи като учителка, отгледа четири деца и в същото време беше съпруга", заяви актрисата.Ева Лонгория не е единствената знаменитост, която дава подкрепата си за Хилари Клинтън. На сцената излезе и американската певица и актриса Деми Ловато, а в Instagram Лейди Гага, Америка Ферера и Лина Дънхам се обединиха около хаштага #ImWithHer (Аз съм с нея).

Силна подкрепа Хилари получи и от настоящата първа дама Мишел Обама. „Има само един човек, на който аз бих доверила тази длъжност. Само един човек, който според мен притежава необходимите качества, за да стане следващият президент на САЩ. Този човек е Хилари Клинтън", заяви Мишел Обама.