От 8 февруари започва годината на Червената огнена маймуна. Звездите обещават да направят 2016-а незабравима и ярка. Тя ще бъде година на неочаквани обрати и изненади, възходи и падения. Според китайската традиция основните характеристики на хороскопа са активност, ревност, страст и находчивост. Тези качества ще определят посоката на главните събития за всеки един.

С други думи, предстоящата 2016 г. ще бъде година на повишена активност и жизненост, което само по себе си е положително, с изключение на едно важно нещо - хората да не си преценят силите и в резултат да се получат лични несполуки. Това се отнася за всички житейски области, като се започне от личния живот и се свърши с парите и кариерата. Много хора през 2016 ще имат измамното чувство за всемогъщество и това ще ги провокира към необмислени стъпки. В този смисъл дори при елементарни въпроси броят на грешни решения може да нарасне драстично, а като се има предвид повишената енергия на годината, е ясно, че цената на тези грешки може да бъде доста висока. Ако не искате на 2016 г. да превърне живота ви в една непредсказуема рулетка, не трябва да забравяте да бъдете внимателни и се опитайте да прецените трезво своите възможности. Тези от вас, които имат чувство за мярка и знаят как да контролират емоциите си през цялата година, "ще са на коня". Тя ще им отвори огромни перспективи във всички сфери на живота - и в кариерата, и в парите, и в любовта. Трите основни качества, за да успеете, са чувство за мярка, трезва глава и способност да се контролирате. Само тогава звездите ще ви дадат сили и енергия за осъществяване на вашите планове.

ПЛЪХ

1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Между плъха и господарката на годината има много общи неща - хитрост, общителност, енергичност. А това е нещо, което може да създаде проблеми за плъха, защото е ясно, че когато се срещнат двама хитреци, то може да се очакват всякакви обрати и удари. Също така не бива да се забравя, че плъховете понякога могат да бъдат неразбрани и дори абсурдни, а маймуната - капризна. С една дума, през идващата година Плъхът едва ли ще може да разчита на спокоен и премерен ритъм, но тези, които издържат на темпото, наложено им от звездите, ще постигнат много. През годината не се очертава да изпитват някакви здравословни проблеми, а и няма да изпитват никакви неудобства със самочувствието, но голямата част от знака ще живеят в такова темпо, че ще трябва да се замислят и за здравето си. Именно заради забързания ритъм често ще са в неразположение и слабост, която ще преодолеят чак през есента.

За сметка на това обаче финансовият им капацитет ще бъде за завиждане. Въпросът е дали представителите на знака ще го изпълнят изцяло. Плъховете, които проявят ефективност и рационалност, ще подобрят значително своите парични възможности.

Кариерата им ще се развива възходящо, но това изисква внимание и усилия, твърде често за сметка на личния живот. Кариерата обаче ще има ясен напредък, освен ако не проявите мързел и немарливост. За тези, които пък се отнасят формално към задълженията си, господарката на годината ще направи всичко възможно да им даде урок и да ги направи по-инициативни. Особено важно обаче е да не се включват в съмнителни и дори криминални дейности, от които да печелят. Тези от тях, които го направят, рискуват да загубят повече, отколкото са спечелили.

Връзките със семейството или с любимия човек могат да създадат някои проблеми. Първата причина за тях ще е, заетостта в работата. Затова много по-конструктивно ще е да мислите как да намерите желания баланс. Понеже парите ще ви го позволят, защо пък да не помислите за съвместна почивка или дори екзотично пътуване.

БИК

1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Бикът се отличава рязко от маймуната. Тя е лека на обещания, а той пък е сдържан на думи. Тя е изплъзваща се и хитра, той - праволинеен и настойчив. От такава господарка на годината поначало малкоразбраният от околните Бик едва ли може да очаква значителна поддръжка, а след като това е така, то ще му се наложи сам да се справя с проблемите. От време на време ще усеща, че маймуната ще иска да го подхлъзне, и ще трябва да удвоява усилията си. Това няма да е трудно, защото е силен, възгледите му са стабилни, а целите - основни. С течение на годината ще има позитивни корекции. В крайна сметка той ще успее да направи живота си през 2016 както си мисли, че е правилно и перспективно.

В годината на Червената огнена маймуна често ще му се налага да не показва самочувствие и това за него ще бъде източник на нервност и раздразнение. Това може и да доведе до предразположение към депресивни състояния. Възможни са и проблеми със стомаха в резултат на неправилно хранене. От време на време ще се появяват и болки в главата, свързани с голямо натоварване и негативни емоции.

2016 г. за Бика няма да е безпарична и да му донесе материални трудности, но и рогът на финансовото благополучие няма да се изсипе върху него. Ежедневните разходи, негови и на близките му, обаче няма да са никакъв проблем. Колкото до големите проекти, които ще донесат пари, ще трябва да ги отложи за следваща година, защото Червената огнена маймуна не ги предвижда.

Това, което може да повлияе неблагоприятно на кариерата на Бика, са съмненията и нерешителността. Безкрайните "за" и "против" за всяко делово предложение или идея рискуват да изпуснат всяко изгодно предложение, но като цяло в бизнеса или работата затруднения няма да възникват. Всичко ще върви по реда си и той ще е добросъвестен изпълнител.

В личния живот обаче ще му се налага често да доказва своите чувства. Необвързаните в началото на годината в края й може да се окажат щастливо омъжени или оженени. Вниманието към тях от страна на противоположния пол ще е устойчиво през цялата 2016.

ТИГЪР

1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

При цялата несъвместимост на характерите на Тигъра и Маймуната, през годината на представителите на този знак ще им върви. Та нали Маймуната, която управлява тази година, е огнена, а това ще се окаже по душата и сърцето на смелия и авантюристичен Тигър. 2016 за него обещава да е интересна и наситена със събития. Понякога те ще са неочаквани и с обрати и на него ще му се струва, че успехът му е обърнал гръб.

Представителите на знака ще влязат в годината на Червената огнена маймуна с достатъчен здравен потенциал. Известно време те ще могат да живеят както дойде, да решават насъщните си проблеми и да не мислят за това как ще им се отрази преумората или негативите около тях. В някой момент обаче тази идилична картина може да се преобърне. Най-напред в лоша форма ще се почувстват тези Тигри, които са обременени с вредни навици. У тези, които са в непрекъсната борба, за себе си може да напомни сърцето, тъй като те не знаят какво е стрес.

По отношение на парите върху Тигрите ще се изсипе истинска благодат. На първо място, те ще успеят да разрешат финансовите си затруднения от отиващата си година. Мнозина от тях ще печелят в хазартни игри или тото, но при почти всички усилията им в работата ще започнат да им носят и парични дивиденти. Ясно е, че при това положение и кариерата им ще се развива възходящо - при едни с нова работа, при други - с повишение. Ясно е, че никое от тях не трябва да отхвърлят бързо и категорично, дори и да им се струват нереалистични. Премисляйте добре и защото някои от предложенията могат да се окажат не по зъбите на Тигъра.

При отношенията с противоположния пол са задължителни търпението и разсъдливостта. Най-вече ще им е нужно да разберат, че идеални съюзи се срещат само в киното. В живота всеки понякога е недоволен от своя партньор, а това пък означава, че не трябва да прибързват с генералните изводи. Тигрите, които са необвързани в началото на годината, вероятно ще си останат такива и в края й.

ЗАЕК

1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Заекът винаги се стреми към хармония, но така както той я разбира. Съответно той може да се държи така, че да произведе нужното впечатление. Маймуната също е податлива към такива натури и дори ги подкрепя, но по свой начин. Понякога през годината тази помощ ще води Заека до объркване и суета. Така че да почиват през годината представителите на този знак само ще си мечтаят. По отношение на здравето и самочувствието 2016 г. няма да им създаде особени проблеми. Максимумът на заплахата е да се простудят или да настинат при смяна на сезоните, но това ще се дължи и на тяхната небрежност. Най-голяма вероятност за вирусни инфекции има при прехода от есен към зима. За да се чувстват напълно удовлетворително и работоспособно, не трябва само да включват в менюто си сезонните плодове и зеленчуци, но и да се хранят правилно.

Във финансовите дела трябва да бъдат внимателни, защото има голяма вероятност да се окажат обект на особено внимание от мошеници. В останалото не бива да се опасяват от значителни проблеми. Нещо повече - към края на лятото или началото на есента ще им се отдаде да направят значителна, и при това приятна, покупка. Мнозина ще имат възможност и да попътешестват. Кариерата на Заека няма да е най-главното за него през годината. Звездните влияния сочат, че да се разчита на кой знае какви успехи в тази област едва ли има основания. Заекът трябва да усмири високите си кариерни амбиции и по тази причина просто да преживее годината, като се научи да се радва и на малките неща. Много доволни от 2016-а обаче ще бъдат хората на творческите професии. Те ще я прекарат наситено, ще намерят нови и многообещаващи перспективи.

Взаимоотношенията с противоположния пол могат да станат за представителите на знака силни и взаимнополезни. Господарката на годината ще им помогне да се отърват от някои свои недостатъци, които досега са им пречели да демонстрират собственото си обаяние.

ДРАКОН

1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Драконите са традиционните любимци на Маймуната. И през тази година тя ще се постарае да направи живота им лек, наситен и позитивен, а в заплетени ситуации ще им оказва подкрепа. Драконите бързо ще усетят това и в резултат ще се почувстват уверени. Трябва обаче да се признае, че увереността им често ще преминава в самоувереност, напористост и безкомпромисност. А това пък може да им създаде проблеми във времето, когато Маймуната ще загуби своето влияние в зодиака. Вярно е, че и в 2016-а заради това могат да възникнат някои недоразумения.

Здравето им ще бъде доста добро, което обаче не им дава повод да злоупотребяват с него. Ако го направят, няма да избягнат някои рискове. Това най-напред ще се отрази на общото състояние на организма. В най-неподходящия момент може да се появят апатия, чувство за слабост, незаинтересованост. Влияние ще окаже и бързото хранене на крак. През лятото пък е вероятно да получите някаква травма, най-вероятно в краката, бързайки за някое "важно дело". Драконите през 2016-а ще бъдат заети, както рядко им се е случвало досега, и ще си мислят, че всичките им дела са от огромно значение и висш порядък.

По отношение на парите за вас са характерни решителност и рационалност. Измервайки своите разходи с реалните ви приходи, ще ви се отдаде не само да не допуснете за себе си финансови проблеми, но и да имате придобивки, които в края на годината могат да се окажат значителни и да получите изгодно предложение за вложение. Ще трябва обаче да забравите за скъпоструващи покупки. Тези, които имат длъжници, трябва да се разберат с тях, защото ситуацията нататък може да се усложни и да не си видят парите. На работното си място мнозина могат да се покажат като нетърпеливи и амбициозни, а това ще води до недоразумения с колеги и партньори. Добре ще са тези, които замълчават, когато трябва, и не пренебрегват преките си задължения.

Самотните Дракони през 2016-а ще са с неизменна популярност, но и самите те трябва да проявят активност. семейните ще трябва да проявят максимум търпимост.

ЗМИЯ

1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Образно казано, годината на Червената огнена маймуна ще е време, през което Змията ще събира и разхвърля камъни. Началото й ще зависи от това как представителите на знака са преживели 2015. От друга страна, бъдещите няколко години ще зависят от това, какво са направили през идващата. Впрочем господарката на 2016-а е добре разположена към Змията, така че на нейната помощ и подкрепа може да си разчита напълно.

Здравето на Змиите обаче може сериозно да ги подведе. Още през пролетта могат да се обадят някакви болежки и това да е причина да се наложи да проявите особено внимание към здравето си. Затова е желателно да не отивате при лекар, когато е крайно необходимо, а да го направите още при първите симптоми. Особено опасно е да се самолекувате, дори и да става дума за най-обикновена настинка. Ако обаче проявите нужното внимание към себе си, то още първите два-три месеца всичко ще влезе в норма, така че през пролетта и лятото ще сте настроени оптимистично и на работна вълна.

Радващото е, че ще имате пари. Те ще ви стигнат да покривате насъщните си задължения, да отделите нещо настрана и дори да направите голяма покупка. За това обаче е нужно да запазите разума си трезв и да съпоставяте разходите с доходите си. В работата е особено важно да се научите да изчаквате подходящия момент. Ненавременната демонстрация на лидерство и превъзходство, неуместни заключения и тълкувания, особено за колеги и партньори, ще ви навредят. Ако това се случи, то навреме замълчете и се извинете. Не е нужно са се опасявате как ще бъде прието това, след като вече сте сгазили лука. Доброжелателните Змии пък трябва да са уверени, че и към тях отношението ще бъде такова, каквото показват те. Вследствие на това те ще участват в интересни проекти и идеи, ще открият нови перспективи.

Отношенията с противоположния пол ще бъдат интересни и наситени. Голяма част от тях ще са позитивни, особено тези, свързани с любимия човек. Неприятности може да се очакват от хора, които пряко или косвено имат отношения към тях.

КОН

1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Не може да се каже, че Маймуната е благосклонна към Коня, но от друга страна, и значителни препятствия по пътя му няма да постави. Представителите на знака трябва да знаят, че в тези дела и цели, които са си поставили, опасности не ги дебнат. Господарката на годината обаче няма да търпи песимизма, неувереността в собствените възможности, произтичащата от това пасивност. В такива ситуации "маймунската" логика е такава: след като не сте уверени, то значи това не ви трябва.

Здравето и самочувствието ви ще се окажат достатъчни, за да живеете и работите нормално и активно да почивате. В определени моменти обаче ще оставяте впечатлението, че искате да вършите всичко това едновременно, а е логично, че силите няма да ви стигнат. Най-напред това ще се отрази на нервната ви система на фона на общото отслабване на имунитета, а след това проблеми могат да се появят с дихателната система. За да избегнете това, е нужно да се подчинявате на общоприетите правила - по-често на чист въздух, разходки сред природата, пълноценен сън.

По отношение на парите обаче трябва да бъдете особено внимателни по две причини. Първата от тях е, че под влияние на Маймуната може да решите, че печелившият ви ход ще е да хитрувате или неоправдано да рискувате. Втората е хитруване спрямо вас от страна на хора около вас, в което и вие да се въвлечете. Помнете, че ако дадете пари назаем, няма да си ги получите. Това ще е следствие или на непочтени длъжници, или на лошо развитие на събитията, които да направят длъжника ви неплатежоспособен.

През 2016-а ще имате всички предпоставки за издигане в кариерата. В главата ви ще има интересни идеи, ще идват перспективни предложения. При Коня ще се появят многобройни възможности да покаже професионализъм и авторитет. Тези, които имат собствен бизнес, ще го изведат на нов, по-успешен етап.

В отношенията с противоположния пол ще станете истински стопани на своята съдба. Самотните ще срещнат сродната душа, но ще трябва да се потрудите, за да я завоювате. За семейните е важно да не допускат битието да вземе връх над романтиката.

ОВЦА

1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Не може да се каже, че Овцата е любимка на Маймуната, но пък и неин враг никога не е била. Лошото е, че Овцата през годината сякаш нарочно ще си измисля и създава проблеми там, където те въобще не съществуват. Рисковете от това могат да бъдат най-различни - неоправдани амбиции, необуздани емоции, принципност. Спасението от това е реалистичният поглед към нещата и да не им приписва качества и свойства, които те не притежават, а и никого и нищо да не идеализира. Ако Овцата направи това, то неблагоприятните прогнози няма да се сбъднат и позитивните перспективи ще станат реалност.

Никакви критични проблеми със здравето ви не се очакват. Но един обстоен преглед в началото или средата на лятото няма да е излишен, защото може да покаже неща, които в следващите години да се изострят. Струва си и да се опитате да се отървете от вредните си навици. Има обаче голяма вероятност от вирусни заболявания, особено през зимата и късната есен.

Финансовите ви дела няма да бъдат лоши, до такава степен, че дори може да си позволите да вземете заем, за да го вложите в лично начинание или да значителна придобивка. Особено успешно да ги вземете или вложите може да стане през лятото. Финансови проблеми могат да възникнат при тези Овци, които са се решили на кардинални промени като смяна сферата на дейност или местожителството. Това не се отнася до тези, чиято работа е свързана с цифри и сметки.

В кариерата мнозина от знака ги очакват промени. При по-голямата част те ще са в първите месеци на годината, но не всички обаче ще се окажат положителни - някои дори може да загубят работата си, но утехата им е, че скоро ще намерят нова. Трудностите обаче ще закалят Овцата, ще я накарат да прояви своите лидерски качества и да разкрие творческия си потенциал.

В личния живот очаквайте всякакви събития. Тези, които са семейни, ще превърнат отношенията си в навик - няма да изпитват силни страсти, но и няма да могат един без друг. Необвързаните с брак двойки ще изпитат отчуждение към своя партньор. Самотните Овци обаче ще изпитват силни романтични чувства през цялата година.

МАЙМУНА

1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Ясно е, че управителката на годината няма да обиди Маймуната, във всеки случай не съзнателно и с користна цел, но от безразсъдство - може би. Като резултат от това Маймуната през годината може да взема необмислени решения, но това няма да й пречи да излиза с чест от всяка ситуация, която сама е забъркала. Това ще й покаже, че всичко, каквото прави, може и да е за добро. Здравето няма да създава проблеми на Маймуната, ако самата тя прояви към собствения си организъм нужното внимание. Критичен момент може да настъпи през есента, когато самочувствието й рязко ще спадне. Друг знаков период е късната пролет, когато може да се пристрасти към тютюнопушенето, алкохола или някой друг вреден навик. Въпреки всичко обаче Маймуната трябва да прекара отпуската си далеч от дома.

През цялата 2016-а парите ще ви стигат за всичко необходимо. За това обаче е нужно да се въздържате от безсмислени покупки и излишни разходи. Полезни и перспективни неща може да купувате, без да са в тежест на семейния бюджет. Рискове може да създаде и алчността на този знак и Маймуната да се изкуши да си вложи парите в нещо, което изглежда изгодно, а тя, вярна на себе си, да не си даде труда да провери как стоят наистина нещата.

В професионално отношение всичко ще върви добре. Безработните Маймуни ще си намерят работа до края на пролетта, и то не каква и да е, а такава, която ще ги удовлетворява и във финансов план. Тези, които имат постоянна работа, пък ще срещнат човек, който ще стане двигател на нови и по-доходни проекти и идеи. Резултатът от това може да е повишение. Успешна ще е годината за тези, които са свързани с творчество, защото рутината и еднообразието ще им действат угнетяващо.

Семейните Маймуни ще оценят отново своите половинки заради кариерата или парите, които печелят, и това още повече ще укрепи техните отношения. Някои от тези, които са взели решение за брак, е възможно да се отметнат, но до края на годината ще си намерят нов и по-стабилен партньор. Самотните Маймуни имат шанс да си намерят партньор. Вероятно това ще стане в началото на есента.

ПЕТЕЛ

1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2015

През годината твърде често ще се показвате като всезнайковци, а освен това ще демонстрирате където трябва и не трябва ефекти и показност. Господарката на годината Маймуната може да си направи с това лоша шега и често да изпадате в глупаво положение. Дали това е нейното наказание, или неприятните черти от характера на Петела? Каквито и да са причините, то главното за вас през годината е да разберете как трябва да се държите, така че да избягвате проблемите и още по-важно - да постигнете целите, които сте си набелязали.

В годината на Червената огнена Маймуна е важно да пазите черния си дроб, защото той може да ви създаде големи проблеми. Най-важното е да избягвате алкохола и мазнините. Може отново да се появят заболявания, които вече веднъж сте прекарали. Ако обаче се отнасяте към здравето си сериозно, то традиционната медицина ще бъде подкрепена и от нетрадиционни методи и всичко ще бъде наред. Не прибягвайте обаче към самолечение.

По отношение на парите годината ще започне доста сполучливо и няма да усещате липсата им. Това, разбира се, може да ви направи лекомислени и мнозина да забравят, че трябва да отделят нещо и за "черни дни" и изобщо да планират своите разходи. Като следствие към средата на лятото могат да изникнат проблеми и опит да се преборите с парите.

В годината на Червената огнена маймуна Петелът непрекъснато ще генерира идеи. Не всички от тях ще се реализират, някои и заради това, че на представителите на знака няма да им достига търпение да изчакат подходящия момент, а други, защото ще изслушват внимателно колегите си, но накрая ще правят това, което са решили. При все това обаче не са изключени изкачвания по кариерната стълба, а някои кардинално ще сменят работата си, която ще им се струва по-интересна.

През годината си струва Петелът да преосмисли отношенията си към партньора или въобще към противоположния пол. Работата е в това, че в личния му живот винаги другият е виновен. А когато отношенията му с Господарката на годината не са идеални, това може да доведе до сериозни последствия. За необвързаните Петли е важно да не дават сериозни обещания.

КУЧЕ

1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Кучето е честно, искрено и справедливо и Маймуната, пък била тя Червена и огнена, няма никакви причини да не го обича. През 2016-а тя ще му помогне да достигне целите, които си е поставило, но това няма да стане никак лесно и сякаш от само себе си. Ще трябва доста труд и винаги Кучето да е в течение на събитията. Тези, на които това се отдаде, ще могат да разчитат на значителни резултати.

Кучето през 2016-а ще е енергично и активно. Това ще създаде и известни рискове - стресови състояния и епизодично повишаване на кръвното. Особено проблемна в това отношение може да се окаже есента. През зимата пък ще сте склонни към простудни заболявания. Важното е да знаете, че не е нужно да преживявате по всякакъв повод, защото това не донася позитиви в живота ви и съответно - самочувствие.

Доходите ви през 2016-а ще бъдат достатъчно стабилни, като при някои даже ще се увеличат, но да почувствате чак изобилие едва ли ще стане, защото ще планирате как да ги похарчите. Ако замисляте някакъв грандиозен ремонт или покупка, най-напред помислете дали действително ви е нужно. Същото се отнася и за покупка на нова или друга кола. Необмислените разходи могат да ви създадат проблеми, затова правете надеждни, а не рискови, и при това дългосрочни вложения.

Годината на Червената огнена маймуна обещава да подари на Кучето няколко наистина съдбоносни възможности в кариерата. Първата може да е работа, за която отдавна сте мечтали. На второ място е нова, по-висока длъжност. За да не изпуснете перспективите обаче, са нужни трудолюбие и отговорност, но дори и да решите да изкарате годината, без да се напрягате, нищо страшно няма да се случи, но ще се настроите, че професионалната сфера ще остане статична.

Самотните Кучета имат всички шансове да намерят спътника си в живота, не е сигурно, че това ще стане особено лесно, но в крайна сметка ще е успешно. И на тези, които са се разделили с партньорите си, съдбата готви приятна изненада. При семейните могат да възникнат търкания за това, че не отделят достатъчно внимание на съпруга/съпругата.

ГЛИГАН

1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

Глиганът има немалко достойнства, които са напълно по сърцето на Господарката на годината. Той е практичен, честен, целеустремен, не е склонен към излишно хитруване. Макар че между двата знака няма особена съвместимост, то 2016-а няма да донесе особени проблеми на Глигана.

По отношение на здравето за представителите на знака е особено важно да обърнат внимание на храната и да се отнасят към нея избирателно. Бързата храна и хапването на крак трябва да станат за тях табу. В противен случай към края на годината да очакват проблеми със стомаха. Проблеми могат да създадат и периодичните болки в главата.

Финансовите перспективи за Глигана съвсем не са лоши. Освен източника на основните им доходи може да се появи и допълнителен, което ще му даде възможност за известни спестявания. Ако не ги направите, то към края на годината е възможно да се сблъскате с недостиг на пари. Това не значи, че непременно два месеца ще изпитвате финансови затруднения.

2016-а за Глигана ще е богата на интересни идеи, което ще го накара още от първия й ден да се включи в работен ритъм. Особено важно е да го поддържа, защото ако се отпусне, може да пропусне важно събитие, което е възможно в перспектива да стане съдбоносно. Твърде вероятно е и издигане в кариерата, но това може да стане само в случай, че имате препоръка от свои колеги. Това обаче крие опасности за самия Глиган, защото ако повишението се осъществи, то той трябва да отговори подобаващо и да не пренебрегва тези, които са го препоръчали, и да е зависим от тях и да се държи по-дружелюбно, макар и да е по-високо в професионалната стълбица и да има право да нарежда. Това може да наруши климата в колектива.

Отношенията с противоположния пол са тази страна от живота, която ще радва целогодишно Глигана. Това се отнася както за несемейните двойки, така и за тези, които са надянали брачната халка. Първите ще са изискани и твърде често ще изненадват приятно своите половинки, а вторите ще бъдат добри брачни партньори, ще доставят радост в семейството и в отговор ще срещат взаимност. Разногласията, без които семейният живот не може, ще са краткотрайни. Самотните ще са по-склонни към флиртове и ще се опитват да пишат на дело любовни романи, но не е изключено някои от тях да срещнат голямата си любов и да й останат верни.