Крилото на Литекс Диого Виана се оплака пред португалското издание „Рекорд”, че съдиите в България постоянно подкрепят „Левски”. Той даде интервю за медията в родината си във връзка с прекратения мач между „оранжевите” и „сините”.

„Такова нещо не бях виждал през живота си. Мисля, че ще загубим с 3:0 и ще отнесем глоба. Говори се, че ще бъдем извадени от шампионата, но не вярвам това да се случи. Шефовете вече пожелаха чуждестранни съдии за следващите двубои със „Левски”.

Реферите подкрепят „Левски” във всеки мач и срещу всички отбори. Дори нашия съперник за титлата Лудогорец ни подкрепи. Мисля, че съдията, който беше на мача със „сините” ще бъде отстранен завинаги”, споделя 25-годишният Виана.

„Литекс има много силен състав, а нашият президент Гриша Ганчев е собственик и на ЦСКА, който е в трета дивизия заради финансови проблеми. Но „червените” са най-големия клуб в България. Шефът ни е много влиятелен и силен човек. Има бензиностанции и пивоварна, обае много хора не го обичат”, продължи крилото на „оранжевите”.

„В мача с „Левски” нашият президент призова спортния директор да ни извади от терена, защото не искаше да ни навреди”, допълни португалецът.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016