Радостно е, че един циник в политиката си заминава, той вече няма да бъде вицепремиер, но това не е най-голямата новина. Това коментира Илхан Кючюк, евродепутат от АЛДЕ/ДПС.

Лошото е, че цинизмът и поведението на Валери Симеонов ще продължава да броди из Министерския съвет на нашата страна в лицето на крайният национализъм, който е властващ, овластен от най-голямата политическа сила - ГЕРБ, заяви Кючюк и допълни, че това е победа на българското гражданско общество преди всичко.

Решението е на г-н Валери Симеонов, той го е взел самостоятелно, коментира евродепутатът Андрей Ковачев от ЕНП/ГЕРБ. Българското правителство остава стабилно и без Валери Симеонов, той се връща, по всяка вероятност в Народното събрание като депутат и от това няма последици за българското правителство по отношение на стабилността и изкарването на мандата на това правителство, допълни Ковачев.

От Брюксел погледнато България е стабилна, категоричен е Ковачев.

Поздравявам майките на деца с увреждания за тяхната смелост и неотстъпчивост, но точно тук се видя, че това е една закъсняла оставка и тя отвори очите на българския избирател за бедността, за тази лъжовна стабилност, която виждаме в България, за корупцията, заяви Момчил Неков, евродепутат от ПЕС/ БСП.