Община Родопи погна с проверки мъжа на хемодиализа, който се оплака в "Марица", че улицата пред дома му в Брестник е непочистена и заледена. Господин Господинов бе принуден да купи 200 кг морска сол, за да размрази леда и да се прибере вкъщи след медицинска процедура в Пловдив.  

Къщата на семейството е незаконна. През 2013 г. те са подали молба за узаконяването, но Господинов нито е собственик на имота, нито пък семейството е плащало данъци. Освен това наша проверка установи, че дори земята, върху която е постоена къщата, се води земеделска земя и не е със сменен статут,  допълни Спасов. Той обясни, че полските и горските пътища не са ангажимент на общината в зимното поддържане.

Не може да искаш нещо, което не ти се полага, коментира Спасов по повод на претенциите на семейството, че пътят до къщата им бил непочистен и така във вторник линейката на хемодиализата не могла да се качи и вземе Господинов за процедурата.

От 2 г. сме в процедура на узаконяване. Имам цяла папка с документи. Направихме всичко, което поискаха от общината, коментират семейство Господинови. Те смятат, че проверката точно срещу тях е ответен удар на кмета и администрацията му заради оплакването им в медиите.