„Майката на моя приятел се хранеше здравословно цял живот. Тя никога не консумираше алкохол, нито каквато и да е „лоша“ храна, спортуваше всеки ден, беше много гъвкава, много активна, приемаше всички добавки, които лекарят й беше препоръчал, никога не излизаше на слънце без защита, а и когато излизаше, беше за кратко – практически защитаваше своето здраве в най-голяма степен. Днес тя е на 76 години и има рак на кожата, рак на костния мозък и екстремна остеопороза.

Бащата на моя приятел ядеше бекон, сланина, масло, не спортуваше, стоеше на слънце докато не изгори всеки път. Подходът му към живота е такъв, че да живее на максимум, а не както другите му предлагат. Той вече е на 81 г., а лекарите казват, че има здравето на млад човек.

„Хора, не можете да избягате от вашата участ. Тя е някъде там и ще ви намери, а думите на майката на приятеля ми, която все още е жива бяха: „Ако знаех, че живота ми ще завърши по този начин, бих живяла на максимум, наслаждавайки се на всичко това, за което ми беше казано, че не трябва!“

"Никой от нас няма да излезе жив от този свят, така че спрете да се отнасяте към себе си така, както другите ви налагат. Яжте вкусна храна, отидете на разходка в хубав слънчев ден, скочете в океана. Кажете истината, която носите в сърцето като скрито съкровище. Бъдете откачени, смешни. Бъдете любезни. Бъдете луди. Няма време за нищо друго“, препоръчва известният актьор. 

Независимо дали това е история, която наистина се е случила на известния актьор или не, урокът е ясен: „Не бъдете обсебени от нещо, само защото става дума за мигновна тенденция или нечия препоръка. Живейте живота си по собствен начин!“

Източник: http://www.zarata.org/