Феновете на Локомотив показаха, че не изневеряват на любимците си, независимо че не са при тях. Наставникът на Лудогорец Едуард Ераносян бе посрещнат топло на родния си стадион и никой дори при изцепките на рефера Ивайло Стоянов не се опита да му търси сметка за фалшивата свирка на петричкия сватбар. След края на мача пък автобусът на гостите се забави с тръгването почти 10 минути, тъй като Ераносян бе спрян от привърженици, които искаха да се снимат с него. Дузина малчугани, които дори не са били родени в шампионската 2004 г., се снимаха с треньора, донесъл на Лаута единствената засега титла. На тръгване Ераносян бе изпратен с близо 40-годишния рефрен "Гол, Едо, гол". Преди мача пък специалистът се прегърна със стария си приятел и бивш съотборник Христо Колев, а също така и с момчетата от златното поколение Кирил Котев, Ванчо Траянов, Мартин Камбуров и Александър Тунчев.

Самият Едуард Ераносян след края на двубоя не изпадна в евтини флиртове с публиката, а се държа като професионалист и призна победата на Локо. „Загубихме, защото получихме два гола. Не успяхме да вкараме, имахме своите възможности, Локомотив се възползваше от своите и отбеляза. Помъчихме се да играем според това, което и съперникът ни позволи. След като сме загубили мача, значи не сме заслужавали. Победа, която ни убягна. Стояхме много добре през първото полувреме, но след 5 дни всичко ще се забрави. Резултатът е негативен, загубихме. Неприятна загуба, каквито и спомени да имам на този стадион“, сподели Ераносян.

„Ако усетя, че футболистите не са на страната на треньора, тогава той не трябва да е с тях, не го усещам това, гордея се, че съм с тези момчета. Като мъже трябва да изтърпим този период.“

„Смятате ли, че ако ръководството не ми е дало доверие щях да съм тук? Всеки един треньор винаги има нужда от доверието на ръководството. В момента, в който усетя, че трябва да си тръгна, в момента в който усетя, че нещата не са наред и е ясно, че ръководството или футболистите ми нямат доверие, ще си тръгна.“

„До момента единственото място, на което съм бил изгонен е тук, когато стана една интрига. После се върнах и станахме шампиони. В момента, в който трябва да си тръгна, ще си тръгна с чест и достойнство“, завърши Ераносян.