42-годишен мъж обвинен за това, че е упоил две момичета на 14 и 17 години и ги е изнасилил. Жертвите му били приятелки на дъщерите му, съобщава „Дейли Мейл”.
Бащата изнасилвач е изправен пред върховния съд в Брисбейн, Австралия. Той бил обвинен за това, че примамил момичетата в стаята си, дал им алкохол и наркотици и започнал с тях „игра на стриптийз”.
 
Тийнейджърките разказали, че бащата на приятелките им ги избутал към леглото си и правил секс и с двете. 17-годишната разказала, че по-малката се оплакала от болки след акта.
 
По-голямата девойка заявила, че сексът между нея и 42-годишния мъж бил по взаимно съгласие, но въпреки това той бил осъден изнасилване, след като тя подала оплакване в полицията.
 
Защитата на австралиеца пледирала, че до секс не се стигнало, но по-късно той си признал. Сега той обжалва присъдата и иска да бъде разследван за незаконен полов акт, вместо за изнасилване. Адвокатката му обясни, че трябва да бъде направена корекция в разследването – той бил „придружил” момичетата до стаята си, а не ги вкарал там насила.
 
14-годишното момиче пък разказало, че веднага след акта си приятелката й си играли на игра с маски. Съдиите я се зачудили дали такова поведение е нормално, веднага след като човек е бил изнасилен. Прокурорът изтъкнал, че предвид възрастта на жертвата и факта, че е била под влиянието на наркотици и алкохол, подобно „необичайно” поведение е обяснимо.