Пия от 12-годишен. Алкохолът ме извисява. Калин Терзийски беше една смешка, която аз измислих преди 7-8 години. Той беше един благоугоден човек, който да се хареса на всички. Сега съм Кайо, а не него не му пука кой го харесва. Това заяви в ефира на БТВ писателят Калин Терзийски по повод зависимостта си от алкохола. Когато ми дадоха награда за литература в Берлин, всички се насраха, с извинение, и почнаха да харесват разказите ми.

Единственият начин е да си смел, а за да си такъв трябва като станеш сутрин да изпиеш 100 грама водка. Не мисля, че рисувам по-зле след 200 мл водка, разказва той и добавя, че алкохолизмът не е това да се биеш по улиците, а да пийнеш, за да си адекватен. По думите му българите не могат да позволят на някого да е голям. "Те са рая, жалка сган, роби", каза той. "Държах се мило и благоприлично с хиляди хора, сред тях има и милионери, а сега не ми вдигат телефона. Мога да ви дам списък с 50 души, част от олигархията в България, които искат да се сближат и да се индитифицират с хората на изскуството, за да ги купят", разказва писателят. Попитан дали осъзнава, че се убива чрез алкохола, той заяви: "Физически се чувствам като човек, които преди 2 месеца е можел да пробяга 5 км за норматива на спецчастите, а сега не мога, защото пия алкохол.

Сега ме боли стомахът, но като си купя една водка от 50 мл ще ми мине. Алкохолът ме убива, но и ме възражда, извисява ме" категоричен е той. "Пия от 12 годишен и съм спирал няколко пъти от по 3 години, а последният път спрях за 6 години. Проблемът е дали искаш да живееш примиренчиски и конформиски живот. Има някои психопати, които могат и без алкохол. Човекът си е такъв, какъвто си е - или е добър, или е зъл човек, това не зависи от алкохола", обяснява още творецът. По думите му, ако някой го обиди, той е готов да го набие. "Съден съм за хулигантство", отсича Терзийски.