богато на селен

лесно

20 порции

15 мин + охлаждане

За една порция:

82 ккал

мазнини 1 г

холестерол 3 мг

въглехидрати 18,2 г

протеини 1,4 г

необходими продукти:

1/2 ч.ч. мед

5 с.л. захар

1/3 ч.ч. вода

2 с.л. масло

3 ч.ч. брашно

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. канела

1 ванилия

1/2 ч.л. джинджифил

щипка смлян карамфил

фино настъргана портокалова кора

начин на приготвяне:

1 Смесете в купа меда, захарта, водата, маслото и разбъркайте. Добавете брашното със содата, канелата, ванилията, джинджифила, портокаловата кора и карамфила. Оформете тестото на топка. Ако не се слепва добре, добавете още малко брашно или фино смлени ядки. Прибавете още мед, масло или сок от портокал, ако тестото остава сухо. Покрийте го и го сложете да се охлади за няколко часа.

2 Загрейте фурната на 175°С. Разточете тестото върху набрашнен плот. Изрежете звездите с метален шаблон и ги подредете в тава, покрита с хартия.

3 Изпечете сладките за около 10 мин, като внимавате да не прегорят.

Поръсете ги с пудра захар или с глазура, приготвена от пудра захар и мляко.

Търсете обновеното ви любимо списание "Рецепти за здраве". В него ще откриете повече вкусни предложения, повече практични съвети и повече теми на едно място. Страниците му предлагат и полезни интервюта със здравни специалисти, както и срещи с любимите ви кулинарни блогъри. Тук са и най-значимите и актуални изследвания, свързани с нашето здраве и добра форма.