"Той е боец и няма да се предаде!"

Така вярната Корина Шумахер описва съпруга си Михаел в писмо, написано ръчно около година след ужасяващия инцидент в Алпите, който остави шампиона парализиран.

Животът на Михаел Шумахер е изпълнен с ирония. И до ден днешен си остава №1 в един от най-опасните спортове на планетата, състезавал се още преди да има какви ли не системи за безопасност.

Във "Формула 1" всеки старт е игра с дявола. Но той оцелява.

През 2013 г.  Шумахер застава на последния си старт – на върха на ски писта. Плъзгайки се надолу по склона, губи равновесие и пада. И макар да е с каска, един камък успява да промени живота му завинаги. Шампионът е прикован на легло и от вече 5 години състоянието му е една от най-големите мистерии в света.

Корина Шумахер, омъжена за спортиста от 23 години, пази съпруга си като орлица. Съдебно дело чака всеки, който се опита да го заснеме в болницата, в първите дни след инцидента.

И до днес никой освен тесният кръг на семейство Шумахер не знае къде се лекува шампиона. През годините периодично в медиите гръмват какви ли не новини – че се е събудил, че движи краката си, че вече се разхожда спокойно край Женевското езеро. Истината е, че никой, нищо не знае. Освен Корина. А тя мълчи.

Но не и когато нещо стопли сърцето й до такава степен, че не я подтикне да напише благодарствена бележка. Декември 2014 година на пазара в Германия излиза албумът на Саша Хершенбах в който е включен химн в чест на Шумахер.

Песента носи името "Роден да се бори" и трогва Корина до такава степен, че тя собственоръчно пише писмо на Хершенбах, което гласи: "Искам сърдечно да ти благодаря за думите, които ще ни помогнат да преминем през тези тежки времена. Хубаво е, че получаваме толкова добри пожелания и мили думи. Това е страхотна подкрепа за нашето семейство. Знаем, че Михаел е борец и няма да се предаде!"

В знак на съпричастност към Корина, Хершенбах не публикува веднага писмото. В интервю за германското списание Бунте, той разказва, че не е очаквал никаква реакция от семейството на Шумахер и бил дълбоко изненадан, когато получил бележката.

Пет години след инцидента и четири години след написването му, това парче хартия съдържа единствената официална информация за състоянието на шампиона.