Състав на Апелативният съд във Варна потвърди като правилен и законосъобразен първоначалния арест, определен миналата седмица от Варненския окръжен съд спрямо Али А., който е разследван за наркоразпространение. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност на 4 ноември тази година затова, че държал, за да разпространява значително количество високорискови наркотични вещества – 320 гр. марихуана и 1.95 гр. амфитаминопроизводни.

Въззивната апелативна инстанция сподели изводите на Окръжен съд – Варна, според които от събраните доказателства и гласни свидетелства може да се направи обосновано предположение, че Али е съпричастен към престъплението, което е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла закона. 

Прокуратурата припомни днес, че от данните, събрани при разследването става ясно, че Али е продавал дрогата продължително време от дома си в с.Каменар, в който отглеждал четирите си деца. Обвиняемият разпространявал забранените от закона вещества и на непълнолетни лица. Али не работи и нямал никакви други легални доходи, извън тези които получавал вследствие на престъпната дейност

Али е криминално проявен, в миналото е бил осъждан и въпреки, че е реабилитиран по право, и този съд намира, че е налице опасност мъжът да извърши престъпление или да се укрие, за да избегне наказателната репресия спрямо него. 

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Али А., разследван за притежание на голямо количество марихуана и амфетамини, предназначени за разпространение е окончателно.