Кметът Луиджи Брунаро заяви, че Венеция е много по-сигурно място от Барселона, където бяха убити 14 души при терористична атака, тъй като за разлика от Испания – „ние не вдигаме гарда“.

Кметът е наредил на полицаите да застрелят ВСЕКИ, който крещи „Аллах Акбар“ – като начин за борба с тероризма.

Фразата, която от арабски значи „Аллах е Велик“ бе изкрещявана досега много пъти в различни терористични атаки, а всъщност тя е съвсем обичайна част от молитвите на мюсюлманите по време на служба.

The Times съобщиха, че кметът на Венеция Брунаро е решил, че е неприемливо фразата да се крещи на градския площад Сан Марко. И добавил, ч Венеция е по-сигурна от Барселона.

На конференция в Римини, кметът на Венеция съобщи екстравагантната си заповед и получи аплодисменти, когато заяви - „За разлика от Барселона, където те не бяха подготвили защита, ние пазим нашия гард“.

Ако, който и да е тича из площада и крещи „Аллах Акбар“ – полицията ще го свали – поясни кметът – точно след три крачки – „ще го кажа на венециански – ‘Ghe Sparemo’ /„Ще бъде застрелян“.

Той припомни и ареста на 4-ма заподозрени джихадисти през март, които са планирали да убият стотици туристи като взривят известния Риалто мост.

Брунаро добави – „Те искат да отидат при Аллах. Ние ще ги изпратим право при Аллах преди да могат да нанесат, каквато и да е вреда“.