Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) иска да ремонтира сградата - паметник на културата, на бившия софийски нотариат на бул. "Патриарх Евтимий" 2 и да се премести в нея. Намиращата се в централната част на София постройка е паметник на културата от "местно значение".

За недвижима културна ценност тя е обявена през 1976 г. Има три надземни етажа и един подземен с построена пристройка. Според документацията не се знае кога са построени нито старата сграда, нито пристройката, няма данни и за организацията, която е изпълнила строежа.

Пределната стойност, на която трябва да бъде изпълнена инженеринговата поръчка – проектиране, основен ремонт с консервационно-реставрационни работи и адаптация, е 2 950 000 лева без ДДС. От КОНПИ сочат, че за поръчката не е осигурено финансиране и в проекта за договор е предвидена клауза за отложено изпълнение.

От комисията казаха, че проектът за ремонта е одобрен от Министерството на културата и от института за недвижимо културно наследство. И предвижда само укрепване и реставрация, като ще бъдат запазени фасадата и вътрешните елементи на сградата - паметник на културата.