Мобилните оператори ни доят с нов трик - sms игри, които навъртат на нищо неподозиращите клиенти луди сметки. Пенсионерът Петър Чиликов стигна и до Комисията за защита на потребителите, които вдигнали ръце и посъветвали пловдивчанина да съди доставчика си.

Втора година водя война с тази компания. Начислиха ми 12 лева за sms игри, които нито съм търсил, нито съм участвал, разказа Петър Чиликов. Въпреки многобройните откази чрез изпращане на съобщения „stop” и разправии в офиса телекомът продължавал да обстрелва клиента си с нови съобщения, които се таксуват по 25 стотинки.

И конкурентите не остават по-назад. "Ти си избран! Изпрати ОК на 884! Току-що номера ти се появи в списъка с щастливи клиенти” - такива съобщения получават час по час клиентите на друг мобилен оператор. Аз пък имах оферта за 7 безплатни урока по английски, съобщава 74-годишната Светла Захариева. Как точно са ме избрали за това неустоимо предложение не знам. Но вероятно заради възрастта ми са сметнали, че няма да прочета докрай съобщението. А краят му наистина е много важен - ако се абонираш с ОК, след седмица започват да ти начисляват по 30 стотинки на ден. Тоест за един месец сметката набъбва с 9 лева.

Още - четете в днешния брой на вестник "Марица"