Необходими продукти:
500 г брашно
1 пакетче суха мая (за 500 г брашно)
2 с.л. маргарин
3-4 с.л. олио
3 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.ч. вода
150 г локум
1 жълтък
печени бадеми на филийки
Начин на приготвяне:
Пресява се брашното и в съд се прави кладенче. В него се слагат маята, маргарин, олиото, захар, сол и чашата хладка вода. Замесва се тесто, еластично и меко. Оставя се да втаса за 30 минути. След това се оформят кифличките, като се пълнят с парченца локум. Кифличките се намазват с жълтък и се пекат на загрята фурна за около 20-25 минути.
Прочетете още
- 20:09 Тежка катастрофа край Сопот, мотоциклетист загина, движението е спряно СНИМКИ
- 17:59 Поставиха камера на КАТ на тераса в София? СНИМКА
- 15:00 Улица в Асеновград се оказа прекалено тясна за егото на един шофьор
- 14:00 "Пача", "наркоманка" и "без мъж" - така се защитава мъж, отказал да чисти след кучето си