Необходими продукти:
1,5 ч.ч. леща
1 бульон гъбен кубче
2 ч.ч.вода
2 с.л.зехтин
1 лук кромид стар
1 ч.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
2 стр. магданоз пресен
4 с.л. брашно тип 500
Начин на приготвяне:
1. Сварете лещата заедно с бульона във водата. Течността трябва да се абсорбира напълно. Махнете от котлона. Запържете лука, нарязан на ситно, в зехтин. Овкусете с кимион, пипер и магданоз, също нарязан на ситно.
2. Оформете кюфтенца, оваляйте в малко брашно. Наредете в тава. Печете за около 15 минути на 200 градуса. По желание може да сервирате кюфтетата с подлучено мляко.
Прочетете още
- 18:00 Призив за поддръжка: "Аз съм българче" и "Под игото" тънат в бурени СНИМКИ
- 22:07 Второ предложение за брак на големия финал на "Като две капки вода" ВИДЕО
- 19:00 Място за игра или сметище? Пловдивчани се възмутиха от детска площадка
- 17:00 Изминаха 50 дни от загубата на Сияна, за 50 дни не се случи нищо!