Овен

Младият Овен като дете е постоянно в действие, пълен е с живот, любопитен и винаги готов за предизвикателства, които понякога са и доста опасни. Може рязко да влезе в брак или вечно да го избягва. Овните по природа са индивидуалисти и винаги на своя съпруг или съпруга ще подготвят различни изненади и забавления. С тях животът е динамичен и никога не е скучен.

В старостта също ще бъдат много активни, освен ако не им попречи някое заболяване. Трудно могат да водят спокоен живот и ако им липсва активност, може да се превърнат в истински досадници. Ако могат, до последния момент от живота си ще се занимават със спорт.

Телец

В младостта са големи чаровници, които завладяват околните. Ако растат в благополучие, са много щастливи, но ако растат в нищета, този период ще искат да го забравят. Бракът го сключват по любов или материални интереси. Парите са важни, както и желаната личност. Ще избягват брак с човек, който има по-слабо материално положение. Искат да се радват на живота.

В старостта ще се насладят на своето съкровище. Не искат да го споделят. Ако остареят в бедност, могат да станат огорчени и недоволни.

Близнаци

В младостта са щастливи и изпълнени с живот, ако са в постоянно движение и в контакт с по-големи компании. Винаги търсят повод, за да се изтъкнат и потвърждение от своята среда. Те са опитни и успешни в общуването и затова винаги е важно обществото. Трудно е да ги спрете, когато започнат да говорят, защото обикновено не си затварят устата.

На техните партньори, от началото на връзката трябва да им бъде ясно колко е важен за тях социалния живот.

 
Той ги обогатява и ги прави щастливи. Ако до себе си имат жизнен спътник, който е с подобна чувствителност като тях, никога няма да скучаят, а старостта си ще изпълнят с различни дейности и екскурзии. Ако се случи да останат сами, няма да им е необходимо много време, за да възстановят старите приятелства или да създадат нови.

Рак

Младият Рак е изключително чувствителна и интровертна личност, с която трябва да бъдете нежни и внимателни, но това не означава, че той трябва да бъде под "стъклен похлупак". Необходимо е да го насърчим да излезе от света на сънищата и да приеме живота с всички радости и скърби, както и всички останали неща. Когато най-накрая вземат някои решения, твърдо следват набелязаната цел.

Когато създадат стабилен дом и семейство, ще прекарат приятна старост, изпълнена с многобройни семейни събирания. Ако останат сами, ще станат тъжни и меланхолични. Тези хора помнят всички, така че често и живеят в миналото.

Лъв

Младият Лъв е просто невъзможен до момента, когато се превърне в център на събитията. Най-голямата обида за него е игнорирането. Трябва постоянно да му напомняме, че е прекрасен. Влизането в брак трябва да бъде преценено добре. Искат той да им донесе някакъв статут. Искат блясък и разкош, а слава още повече. Ако не разполагат с публиката, те са нещастни.

И в старините са доста суетни. Важно е да се е чуло и да се знае за тях. Ако са постигнали нещо в състояние са с часове да говорят за своите постижения. Ако резултатите не са удивителни, се превръщат в хора, които са склонни да лъжат за да се покажат в най-добрата си светлина. Когато са у дома и насаме анализират живота си, гордостта няма да им позволи да си признаят, ако не са успели.

Дева

Те обикновено са кротки деца, които внимават за своето поведение и външен вид и винаги се стремят да бъдат достойни и добри. Техните родители са щастливи и горди със своите деца. Девите винаги искат предварително да научат какво ще се случи. Такъв е случаят и при вземането на решение за съвместния живот с партньора. Първо виждат каква е общото им бъдеще. Редки са тези, които постоянно намират причина за отлагане на брака.

В по-късните години от живота си Девите все повече търсят съвършенство в организацията на живота и работните задължения. Всяка дреболия в живота трябва да има точно определено място. Ако Девата в живота си са пропуснала нещо важно, на старини доста ще го припомнят и ще се цупят. В противен случай, личностите, родени в този знак ще проживеят дълга младост.

Везни

В този знак са родени големи чаровници. Весели и усмихнати, приветливи и много се грижат за външния си вид. Често са в центъра на вниманието в своето обкръжение. Но при вземане на някакви решения, те са много колебливи. Бракът е нещо важното, защото те на живота гледат като на нещо, което трябва да се живее в двойка. Любовта и искреността са техни ритуали.

В старостта ще бъдат изпълнени и щастливи, ако са заедно с партньора си. Ако останат сами, ще се чувстват самотно и ще се опитват да намерят своята половинка.

Скорпион

От най-ранните дни искат да провокират, да рушат табута и като емоционално незрели личности, да предизвикват спорове. Още в ранно детство е необходимо да ги насочвате и да ги наблюдавате. Когато се решат на брак, го правят доста сериозно и съзнателно. Последователни са и не понасят повърхностност и мързел. Сексът е важен и се опитват да го развият още повече по време на брака. Склонни са към приключения.

И в старините си са активни, особено ако са доволни от постиженията в активната възраст от живота си. Винаги са имали склонност към спортни дейности, така че и на старини ще бъдат активни. Ако са сами ще се посветят в изучаването на всичко, което е скрито, окултно и по-специално се занимават с темата смърт.

Стрелец

Стрелеците още от деца са весели. С тях няма големи грижи, всичко тече равномерно и постепенно и се радват на живота. Склонни са към сладките и затлъстяването, така че трябва да водят сметка на тази тема. Когато се женят го правят спонтанно и галантно. Чувството за хумор при тях играе важна роля в живота и помага да надделеят трудностите.

В старостта с удоволствие ще предават своята мъдрост. И тогава няма да ги напуснат чувството за хумор и склонността за положително виждане за живота.

Козирог

Личностите, родени в този знак в младостта се отнасят по-сериозно за своите години и са малко твърди и студени. Зад всичко това се крие чувствителност, уязвимост, амбициозност. Затова всичко внимателно се подготвя, организира, докато те се отнасят зряло и контролирано. Обикновено са в отбранителна позиция, а в училище са умни студенти. В брака влизат съзнателно. Влизат със сърцето си.

Чак в старините си, тези личности започват да се отпускат и да стават по-весели с характерно положително отношение към всичко. За Козирогът се казва: "В младостта старец, в старините младеж."

Водолей

В младостта са изявени в своята среда с някакъв специфичен талант. Правят всякакви лудории и затова е необходимо да им се противопоставите и правилно да ги насочвате. Понякога в брак влизат рязко и по съвсем нетрадиционен начин или пък живеят като отшелници, запазвайки някои приключили връзки.

В старостта се оставят на своите желания и предпочитания, за които не са имали време да се посветят в активния част от живота си. За тях не е изненадващо, дори и в 80-те години, да карат шофьорски изпит, да учат или да се посветят на някаква спортна дейност.

Риби

В младостта си децата са склонни към големи мечти и от време на време трябва да ги приземявате на земята. Често са успешни и признати в артистичните среди. И в брака са склонни към идеализиране на партньора. Имат хармоничен брак.

В старостта накрая се оставят на своите наклонности и творчество. Понякога не правят нищо твърде дълго и трябва да насочат вниманието си в някаква полезна посока. Понякога от скука, самите те си създават собствени истории и някои интриги.