Лекарка и социални работници от Пловдив спасихаи от явна смърт 6-месечно бебе. Майката на малкия Исмаил-Гюрга Ангелова не се грижела за него, често мъничето било оставяно само в ледено студена и мръсна стая. Семейството, което живеело в крайна мизерия, нямало ток и вода в обитаваната барака.
На страшната картина се натъкнала лекарка и веднага реагирала, съобщава „Блиц”

Педиатърката с ужас установила, че 12-годишната сестра на Исмаил чистела ушите му с игла. Ушите на момченцето били възпалени, а самото то имало краста, застрашен бил животът му. Редовно било недохранвано, измъчено от мизерията, родителите били клошари. Стаята понякога отопляли, като палели дърва в тенекия от сирене.

Историята е от 2014 година, но стана ясна преди дни, защото майката получи от съда в Пловдив глоба от 1000 лева. Тя не се сдоби с присъда, тъй като е с чисто съдебно минало.

През август 2014 година, когато се родил Исмаил, майката Гюрга избрала джипи за бебето, но нито веднъж не го завела на преглед. Така педиатърът отишъл на място и установил какво се случва с момченцето.

Заварила детето само, на тъмно и студено, плачело. Майката била отведена малко по-късно в полицията, а децата са дадени в приемни семейства. Гюрга не е лишена от родителски права./Марица.бг