Литекс поиска преиграване на скандално прекратения снощи мач с "Левски". "Оранжевите" твърдят, че има формално нарушение на правилата - съдията Георги Йорданов не е дал край на двубоя.

Клубът от Ловеч изготви специален видеоклип с оплакванията си от съдийството в последните два мача с "Левски" - за Купата в Ловеч и снощи на "Герена", когато главният мениджър Стойчо Стоилов нахлу на терена и изкара футболистите на Литекс.

Цялата декларация на "оранжевите" и конкретните им претенциите към съдийството в последните две срещи с "Левски":

От щаба на Литекс събраха във видоклип съдийските ощетявания срещу тима по време на последните два мача с "Левски" - от шампионата на "Герена" и за Купата на България в Ловеч.

Ето няколко от най-фрапиращите грешки на реферите:

- Халфът на Левски Гаджев влиза опасно с двата крака на Страхил Попов, няма сигнал за нарушение от рефера

- Бранителят на Левски Минев блъска грубо в гърба Асприля, умишлено и при спряна игра, а получава само жълт картон

- При идентична ситуация след това, за същото провинение реферът проявява различен критерий и гони с директен червен картон Бьорн Йонсен

- Удар с лакът на Гаджев в лицето на Пламен Гълъбов, много опасна за здравето и живота на футболиста интервенция, при което даже не е отсъдено нарушение и червен карто за удар без топка.

- Отсъдена спорна засада на Данило Асприля

- Умишлено влизане на Бедоя срещу Баривиера при положение, че вратарят на Литекс вече сигурно е овладял топката.Интервенцията не е въобще санкционирана дори с фаул.При последвалата реакция на Перез футболистът е изгонен с директен червен картон, в идентична ситуация като тази на Минев, при която той получява само жълт.

- На мача за Купата в Ловеч Данило Асприля излиза на голова позиция, но е повален в наказателното поле от Карнер, при което не следва нито нарушение, респективно дузпа, нито логичен червен картон

- В продълженията Китамбала е в очевадно положение на засада, сигнал отново няма, а с тази грешка и евентуален гол се предрешава изхода на мача

- При втория гол за Литекс Данило Асприля грубо е подкосен в центъра на терена. Независимо,че реферът дава авантаж и играта продължава, след това Минев трябва да бъде санкциониран с жълт картон, който за не го е втори в мача и респективно трябва да бъде изгонен

От ловешкия клуб също така недоумяват защо органите на БФС не взеха навреме решение за изстъпленията на „сините“ ултраси в Ловеч, когато те нанесоха сериозни материални щети, както и влязоха в схватки с полицията. Освен това от Литекс напомнят на ръководството на "Левски", че имат все още да плащат за предишни щети по Градския стадион от 2014 година. Също така ръководството на ловчанлии смята, че има формално нарушение на правилата за игра в двубоя на "Герена", след като нито на терена, нито документално съдията е обявил край на мача. В тази връзка Литекс ще настоява двубоят да се преиграе.