Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Любомир Крумов за причинена смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По неофициална информация става дума за Любо Гъзара, известен в криминалните среди, който още миналата година е пуснат от ареста срещу 1500 лева гаранция. Мъжът ще бъде съден за това, че на 20.11.2016 г. пред заведение на ул. "Княз Борис I" в София, умишлено нанесъл удар с юмрук лицето на клиент, с което му причинил контузия на черепа и главния мозък. В резултат на получената травма 9 дни по-късно пострадалият починал. Според публикации в медиите жертвата се казва Красимир Пеев.

По време на същия инцидент Любимир нанесъл и няколко удара с ръце, крака и стол в областта на главата на друг клиент на кафенето и с това му причинил временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Повод за агресията на обвиняемия била забележка от страна на двамата. Около 17,00 часа Любомир шофирал по булеварда, движението било натоварено и заедно с други водачи форсирали двигатели и натискали клаксони. Това смущавало клиентите на заведенията, разположени по тротоара на улицата.

При преминаване покрай една от масите Любомир отново натиснал клаксона. Седящи на масата клиенти му направили забележка да прояви търпение, тъй като друг автомобил в момента прави маневра и това е причина за образувалата се колона.

Той реагирал бурно, като започнал да ги заплашва от автомобила си, след което се оттеглил. Десетина минути по-късно обаче се върнал пеша при тях и нанесъл удар с юмрук в лицето на единия. Той паднал на земята, ударил си глава в плочките на заведението и изпаднал в безсъзнание.

Любомир Крумов продължил агресията си, като ударил втория мъж - бивш полицай на име Цветан, със стол и след падането му на земята му нанесъл удари с крак в главата, пише dir.bg. В резултат на това му причинил отоци, кръвонасядания и охлузвания по лицето.

Ако бъде признат за виновен в извършването на първото престъпление, мъжът може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода. За второто е предвидена присъда до 3 години лишаване от свобода.