Омбудсманът Мая Манолова организира втора работна среща във връзка с поетия ангажимент пред гражданите на Своге да съдейства за ясни гаранции от страна на отговорните институции за обезопасяване на пътя София - Мездра, в участъка между Нови Искър и с. Ребърково, съобщиха от екипа на обществения защитник.

Срещата ще се състои днес от 16.00 часа в институцията. От екипа на омбудсмана припомнят, че повече от 100 жители на Своге са сезирали с подписка Манолова след тежкото пътнотранспортно произшествие на 25 август т. г., при което загинаха и пострадаха десетки хора. Гражданите настояват ресорните институции да поемат отговорност и да си свършат работата за предотвратяване на бъдещи инциденти на пътя край Своге.

Поканените да участват днес в срещата представители на министерствата на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" и на община Своге трябва да отчетат свършената от тях работа, както и да се набележат следващите стъпки, така че исканията на гражданите да бъдат удовлетворени. Сред тях бяха поставяне на мантинели, пътни знаци, орязване на растителността край пътя, подновяване на маркировката и др.