Двата пожарни автомобила пред мол "Марково тепе" са били на място заради обучение, съобщи за Glas.bg говорителят на пловдивската пожарна Цвятко Дешев. 

"Предварително планирано обучение е изпълнено в мол "Марково тепе", което мина безпроблемно.", коментира ситуацията Дешев. 

За разпадащата се фасада и загражденията до търговския център обучението не е отговор.

Обезопасителни ленти до мол "Марково тепе" са поставени днес, съобщава Plovdiv24.bg. От пиар отдела на най-новия търговски център в града под тепетата заявиха, че  "има разместване или повреда на част от фасадата на сградата, без обаче това да е нещо сериозно и че скоро ще бъде поправено".

Затова и са поставени загражденията в името на опазване здравето на преминаващите.

Именно рушащият вид, заграждениета и двете пожарни коли са подвели, читателите, които ни сигнализираха за вероятен инцидент в мола по-рано днес.

От мол Марково тепе обясниха за фасадата!

Нина Николова от мол "Марково тепе" обясни специално за читателите на Glas.bg какъв е проблемa с фасадата на новата сграда. "За 3-ти март искахме да поздравим всички пловдивчани за националния празник и бяхме сложили голямо българско знаме. То, разбира се, бе закачено с нужните тежести към него. При една от бурите в последните нощи тежестите са нанесли въпросните щети", обясни г-жа Николова.