Вчерашното гласуване за избор на образователен министър показа две неща. Първо - сложността, по която е формирано управляващото мнозинство. Другото, което показа, е, че има тежко драматично съревнование в опозицията, най-вероятно заради предстоящите президентски избори. Това заяви пред Нова телевизия здравният министър Петър Москов."На Реформаторския блок предстоят тежки организационни и структурни промени. Не виждам разум в това, което се случва в Блока в момента", категоричен е е той. По думите му единственото смислено решение е Реформаторският блок да се консолидира.

"Има път назад. Най-голямата мечта на БСП е да види нашата коалиция разцепена. Правителството навлиза в решителна фаза на промени, реформи и моделиране на системи", категоричен е здравният министър.

Петър Москов говори и за проблемите в неговия сектор. "Има недостиг на базови специалисти в доболничната помощ. Там системата се проваля. Другият извод е, че системата се развива не спрямо нуждите на хората и пациентите, а следват една изкривена финансова логика", категоричен е той.

"Системата не следва потребността на хората. В София има 22 ортопедии, но има със 103 педиатри по-малко", поясни Москов.