Неколцина бежанци от Близкия Изток решилиа да опита щастието си в Русия и приели предложението да поживеят в северния суров Мурманск на Баренцово море, като вероятно са кроели планове да се изнесат от там в Норвегия. Според Daily Caller, обаче „гостите на Путин” не били посрещнати така топло и радушно, както в Европа.Изданието съобщава, че мигрантите се отправили в местния клуб да починат от дългия път. Там пришълците започнали да се присламчват към девойките, както направили срещу Нова година в Кьолн техни другари. Руснаците обаче не се оказали търпеливи като европейците и си изправили в защита на жените.

Група мъже помолила бежанците да излязат на улицата и там им „обяснила” с използването на "убедителни аргументи", че така не бива и че „Кьолн се намира на 2500 километра южно”.

Пристигналата полиция спасила мигрантите от края на поучителния урок по обноски в Мурманск, като 18 от пришълците се оказали в болница с различни тежки и средни травми.

Същевременно полицията в Кьолн заяви, че след първата нощ на карнавала в града са подадени жалби за 22 случая на сексуално посегателство, предаде ВВС.

Полицията е задържала 190 души в ареста, а според властите те са „представителна извадка на широката общественост“.
Инцидентите се случват въпреки засилената охрана в града след масовите обири и сексуалните нападения в новогодишната нощ.