Милиардерът Доналд Тръмп, който остана единствен претендент за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, заяви в интервю за Фокс нюз, че Великобритания само ще спечели ако напусне ЕС, предаде ТАСС.

"Лично аз смятам, че на британците ще им е по-добре без ЕС", каза Тръмп, като подчерта, че думите му не трябва да се приемат като препоръка. "Искам те сами да вземат решението", добави той.

Като аргумент за мнението си Тръмп спомена проблема с миграцията в Европа. "Мисля, че миграцията стана нещо ужасно за Европа", каза той. Според него за толкова голям приток на мигранти в европейските страни и в частност във Великобритания до голяма степен е допринесла политиката на ЕС.

На 23 юни британците гласуват на референдум дали страната им да остане член на ЕС или да го напусне.

В същото интервю за Фокс нюз Доналд Тръмп заяви, че преди конгреса на Републиканската партия през юли той ще съобщи имена на възможни кандидати, които би номинирал за членове на Върховния съд на САЩ ако бъде избран за президент, предаде Ройтерс.

"Това ще са прекрасни, консервативни, добри, солидни, блестящи съдии" като починалия съдия Антонин Скалия. Искам да спомена 10, 12, 15 имена на типа хора, които бихме искали и от този списък ще избера някои", заяви Тръмп.

(БТА)