Българската ракета №1 Григор Димитров се изправя в 1/2-финален двубой от турнира в Истанбул срещу Иво Карлович.

37-годишният съперник на българина е известен предимно с великолепния си сервис. Това е четвърти мач между двамата, като досега Карлович води с 2:1 победи.

Димитров тръгна със сервис в първия гейм на първия сет и след равностойна битка успя да поведе с 1:0, като затвори гейма с ас. Карлович с бързо темпо успя да изравни за 1:1. В третия гейм българският тенисист отново наложи волята си и поведе с 2:1.

Карлович отново демонстрира отличен сервис и успя да спечели на 15 и изравни до 2:2. В петия гейм хърватинът успя да вземе преимущество, но Григор изравни с ас, след което и затвори гейма с ас, за да поведе с 3:2. Срещата продължи без пробиви и отлична игра на сервиращите, така Карлович успя да изравни резултата - 3:3. 

В седмия гейм Димитров успя да спечели на 0 и поведе с 4:3. Карлович върна жеста на Димитров и затвори осмия гейм на 0 за 4:4.

Гришо успя да си вземе сервиса си и в деветия гейм и поведе с 5:4. Хърватският гигант изравни резултата до 5:5, след като загуби първата точка, но успя да се оправи и да спечели. Димитров взе бързо подаването си и поведе с 6:5 в първия сет.
Коментирай