Възрастен шофьор предизвика жестока катастрофа на обходния път на Враца, пише bulnews.bg. Инцидентът е станал преди минути на кръстовището на околовръстното и Криводолско шосе. 84-годишен дядо пътувал откъм село Уровене, откъдето е родом, към Враца. Той шофирал лек автомобил „Пежо“, а с него пътувала възрастната му съпруга. На кръстовището с обхода той обаче не спрял на знак „Стоп“ и помел движещо се по главния път „БМВ“.

Баварецът е със софийска регистрация и се движел в посока Видин. В него пътувал баща заедно с около 5-годишната си дъщеричка. Ударът е бил толкова силен, че колата се въртяла на пътя близо 100 метра. Цяло чудо е, че в този момент насреща не е идвала друга кола или камион и така не се е стигнало до по-сериозен инцидент.

На местопроизшествието пристигнали две линейки. Те откарали в болница бащата и детето от „БМВ“-то и бабата, която пътувала в „Пежо“-то. Към момента няма информация за състоянието на ранените.

На мястото има и два полицейски патрула. Движението се регулира от служителите на реда, но трафикът е силно затруднен. От МВР съветват водачите да преминават през този участък с повишено внимание.