Националната баскетболна лига вече има нов партньор в лицето на телекомуникационния лидер Виваком. Председателят на лигата Константин Папазов и Александър Грънчаров, главен директор маркетинг на Виваком, обявиха официално сътрудничеството на пресконференция в зала "Универсиада".  Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков също присъства на събитието.
Договорът е за една година, а Лигата вече ще носи името НБЛ Виваком. Финансовите параменти на контракта не се съобщават.
В зала "Универсиада" всеки от 10-те клуба в НБЛ изпратиха свои представители: Тенчо Банев (Лукойл Академик), Станислав Говедаров (Ямбол), Динко Маршавелски (Академик Пловдин), Тихомир Желев (Берое), Николай Стоянов (Черно море), Емил Бинев (Черноморец), Мартин Дурчев (Балкан), Александър Груев (Спартак Плевен), Йордан Минчев (Левски) и Златин Георгиев (Рилски спортист). Те изиграха импровизиран мач помежду си в края на събитието. "Тези момчета са тук, за да покажат, че всички сме едно цяло. Получихме голям кредит на доверие от Виваком, което за нас е огромна отговорност. В българския баскетбол винаги е имало напрежение, предизвикано главно от мен. Затова сега е по-спокойно. Може би нямаме успехите, които желаем, особено с националния отбор, за което вина имаме всички ние, които се занимаваме с баскетбол. НБЛ в последните 3-4 години предлага интрига и ние ще оправдаем доверието на Виваком. Българският спорт е в ужасяващо, потъващо състояние. С баскетбола ще покажем, че в България може да се прави спорт без големи звезди", заяви Константин Папазов. "Виваком продължава да подкрепя българския спорт. При преговорите много бързо постигнахме съгласие. Надявам се това сътрудничество да продължи и дай боже да бъде дългосрочно", каза Александър Грънчаров. "От името на БФБаскетбол бих искал да благодаря на Виваком, че отново ни повярваха. Надявам се, че с тяхна помощ ще вдигнем нивото на НБЛ и че ще оправдаем доверието им", заяви Георги Глушков. Константин Папазов връчи плакети на кметовете на Монтана Златко Живков и на Стара Загора Живко Тодоров. Наградите получиха Тихомир Антонов, заместник-кмет на Монтана и Красимир Чахова, заместник-кмет на Стара Загора. Президентът на Рилски спортист (Самоков) инж. Петър Георгиев пък беше награден от Папазов с грамота за особени заслуги към баскетбола. "Повече от 20 години се опитваме да правим баскетбол в един малък град като Самоков. Всички знаете какво е нивото. Ние сме доказали, че баскетбол може да се прави и в малък град", каза Георгиев.