НДК мощно ще рекламира събитията в Пловдив догодина, когато градът е европейска столица на културата. "Ще съдействаме с нашия билетен център, през който годишно минават 1 млн. посетители, да продава пропуски за проявите в Пловдив", обясни шефът на борда на Националния дворец на културата Борислав Велков. Той и кметът Иван Тотев подписаха меморандум за сътрудничество. Велков обеща популяризиране на инициативата, тъй като тя е най-големият културен проект в България догодина.

Във фоаието на НДК ще има инсталация, която да афишира "Пловдив 2019". Такава ще има и на едно от възловите места в Солун, допълни Тотев. Представлява логото на домакинството. Отделно в двореца на културата и спорта във Варна ще има подкрепа за пловдивските прояви. В литературен клуб "Перото" пък ще се организират четения с пловдивски автори, насочени към домакинството през 2019 г. "Това е спонтанно партньорство.

НДК трупа 37 г. опит и ноу-хау в сферата на културата. След европредседателството смятаме, че следващото голямо и значимо събитие е европейската столица на културата и ние сме благодарни, че ще участваме в това престижно начинание", обобщи Велков. Тотев допълни, че над 300 са проявите в Пловдив догодина.