Нарушителят с раница, арестуван, след като прескочил оградата около Белия дом, може да получи присъда от до 10 години затвор по обвинение в проникване в зона с ограничен достъп, носейки опасно оръжие, предаде Ройтерс.

Говорител на канцеларията на главния прокурор на Вашингтон съобщи, че заподозреният е идентифициран като 26-годишният Джонатан Тран, от щата Калифорния. Той ще се яви пред съда в понеделник, след като вчера федерален съдия реши, че не може да бъде освободен под гаранция.

Франс прес съобщава, че когато към него се приближил полицай, заподозреният заявил, че е приятел на президента и имат среща.

Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че Сикрет сървис е свършила "фантастична работа", като е спряла нарушител, проникнал снощи в комплекса на Белия дом, предаде Ройтерс.

Тръмп, който се е намирал в Белия дом по това време, заяви, че е бил информиран за случая, и определи нарушителя като "човек с проблеми".

Той направи изявлението пред репортери в началото на среща с членове на правителството и висши служители на Белия дом на притежавано от него голф игрище край Вашингтон.