Българският национален отбор спечели силния турнир „Хуберт Вагнер“ в Краков, като завърши по възможно най-убедителния начин участието си. След двете драматични победи с по 3:2 над Полша и Сърбия, днес българските лъвове постигнаха категорична победа с 3:0 (25:10, 25:22, 25:23) над тима на Белгия в последния си мач от турнира.
 
Пламен Константинов направи една промяна в стартовия състав на България, като на мястото на Тодор Скримов започна Методи Ананиев. Останалите на терена за българския отбор бяха: Георги Сеганов, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Николай Пенчев, Цветан Соколов и либеро Владислав Иванов.
 
Българският отбор започна изключително убедително мача, като до първотото техническо прекъсване момчетата на Пламен Константинов бяха си осигурили солидна преднина от 8:2. Силният начален удар на Цветан Соколов и добре организираната блокада обезвериха тима на Белгия, който успя да запише едва 10 точки в първата част.
 
Инерцията на българския тим от първата част продължи и в началото на втория гейм, като отборът поведе с 8:4 до първото прекъсване. Далеч по-драматично се разви частта, като след лека разконцентрация в българското посрещане, белгийският тим да изравни резултата при 10:10. Геймът вървеше точка за точка, като двата тима непрекъснато сменяха водачеството. Силни изяви на начален удар в края на частта за Николай Пенчев позволиха на България да спечели и втората част с 25:22.
 
Равностойната игра между двата отбора продължи и през третия гейм, като развоят бе идентичен на предната част. Въодушевена игра от страна на белгийците създаваше проблеми на българския тим, който бе излязъл от баланс. При резултат 19:20 за белгийците Методи Ананиев бе заменен от Трифон Лапков, който влезе на изпълнение на начален удар. Предприетият ход от Пламен Константинов се оказа печеливш, като Лапков обърна резултата до 22:20. Тази преднина бе достатъчна за българите, които спечелиха гейма с 25:23, а с това и мача с категоричното 3:0.
 
Селекционерът Пламен Константинов може да бъде доволен от представянето на българския тим, който записа първи три победи срещу доста силни противници. Така подмладеният български тим изигра своите официални проверки, преди началото на Световната лига на 17 юни.